Contractul pentru Sala Polivalentă a fost atribuit firmei Astaldi. CUM VA ARĂTA CONSTRUCȚIAContractul pentru Sala Polivalentă rămâne la firma Astaldi. Firma fusese declarată câștigătoare și în urmă cu aproximativ un an însă decizia municipalității fusese contestată de cea de-a doua firmă calificată în etapa finală a licitației, respectiv Strabag. În final însă,  firma Astaldi a fost declarată câștigătoarea licitației cu o ofertă de aproximativ 80 milioane euro. Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2000 de locuri VIP. De asemenea, vor fi amenajate și 500 de locuri noi de parcare.

Asocierea Astaldi Spa - Euro Construct Trading 98 SRL va construi Sala Polivalentă din cadrul Complexului Lia Manoliu. După aproximativ un an de contestații oferta Asocierii Astaldi Spa - Euro Construct Trading 98 SRL  a fost declarată câștigătoare cu un punctaj de 100 de puncte și o propunere financiară de 357 milioane lei cu TVA (aprox. 80 milioane euro), la care se adaugă cheltuieli neprevăzute de 24,3 milioane lei cu TVA. Durata contractului este de 36 de luni din care 24 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor și 12 luni pentru servicii tehnice de oprare și mentenanță după recepția lucrărilor. 

Contractul a fost atribuit de Primăria Capitalei încă de acum un an, tot firmei Astaldi, însă rezultatul licitației a fost contestat de cea de-a doua firmă calificată în etapa finală a licitației, respectiv Strabag. În septembrie 2014, jurnalistul Cătălin Tolontan scria pe blogul său că "Strabag a fost declarat câștigător, cu o ofertă de 57 de milioane de euro, de către Primărie, iar apoi a fost descalificat și a primit lucrarea Astaldi, cu 61 de milioane de euro". 

Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2000 de locuri VIP. De asemenea, vor fi amenajate și 500 de locuri noi de parcare.

"Noua arenă multifuncţională va permite organizarea de competiţii pentru mai multe discipline sportive, ca gimnastică, tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, atletism uşor, tir sportiv, scrimă etc., dar şi organizarea de spectacole şi concerte de mare anvergură", spunea anul trecut Bogdan Hreapcă, directorul general al Directiei Generale de Investitii si Dezvoltare din cadrul Primariei Capitalei.

Lângă noua sală va fi construită și o parcare pentru circa 450 de autoturisme dispusă pe o suprafață de 10.000 mp. Sala Polivalentă va avea 5 nivele și o înălțime de 22 de metri de la teren și până la acoperiș. 

Etichete: licitaţie, Primăria Capitalei, Sala Polivalentă

0/4 COMENTARII
mihail30
21 nov 19:02
+0
VOTURI
-0
Cum sa faci bani pe internet! Profita si tu urgent de acest chilipir: un curs GRATUIT care te invata online si rapid cum sa faci bani pe internet! Trebuie doar sa-ti acorzi circa o ora pe zi, timp de cateva zile, pentru a invata pas cu pas cum sa faci bani pe internet! Vrei si tu cu seriozitate sa schimbi ceva in viata ta? Cere urgent detalii despre curs, la adresa de email: accessible.dreams8@gmail.com
Ionut
21 nov 11:31
+0
VOTURI
-0
Alt mare spatiu verde care va fi distrus acolo , despre asta nu se spune nimic . Pomii care vor fi taiati nu conteaza , nu sunt importanti . Acolo este si un teren de fotbal . Bine macar ca pastreaza turnul ( produce mult oxigen spre deosebire de copaci ) . In orasul asta orice spatiu verde este distrus . Se puteau gasi si alte terenuri virane unde se putea construi sala , nu trebuia sa fie neaparat langa stadion , orasul este deja sufocat si noi distrugem in continuare verdeata .
Vali
20 nov 22:24
+0
VOTURI
-0
Se distruge tot parcul de acolo si se pun la pamant zeci de copaci. Nu ne dezmintim, coruptia o inghitim
paul
20 nov 21:19
+0
VOTURI
-0
Cum naiba au facut ? parca a castigat proiectul strabag.
Pina la urma au castigat abonatii la proiectele primariei generale. E continuitate la PMB :-), nu se lasa ei asa usor speriati de DNA. In loc sa termine proiectul pasajului P-ta Sudului care costa o caruta de bani si era pe bani europeni (85 % pomana) nu ei termina proiectele cu astaldi pe bani de la buget ca aici iese cascavalul. Nu se astimpara de loc ... Pedepsele sint se pare mizilic, ce bah fac cieteva luni de puscarie si pe urma ies si is cel mai tare ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h