Controale care vizează munca la gri, organizate în inauarie de Inspecţia Muncii şi ANAFInspecţia Muncii şi ANAF vor demara, luna viitoare, controale care vizează munca la gri. Verificările vor fi derulate în urma unui protocol semnat recent.

Controale care vizeaza munca la gri, organizate in inauarie de Inspectia Muncii si ANAF
Controale care vizează munca la gri, organizate în inauarie de Inspecţia Muncii şi ANAF

Începând din luna ianuarie, firmele care sunt suspecte de muncă la gri vor fi verificate de Inspecţia Muncii şi Direcţia Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF),  a declarat, luni, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii.

"Am semnat în protocol cu ANAF, cu direcţia de Antifraudă, având în vedere că sunt suspiciuni că există salariaţi care lucrează două ore, dar în fapt aceştia lucrează opt ore. Inspecţia Muncii nu are competenţă să sancţioneze aceste lucruri, le are ANAF şi atunci facem împreună control. O să demarăm controale împreună, începând din luna ianuarie", a spus Dantes Nicolae Bratu, citat de Economica.net.

Acesta a precizat că nu există o listă cu firmele care urmează să fie verificate şi nici nu există o durată prestabilită a campaniei.

"Sunt suspiciuni şi vin din teren, de la inspectorii de muncă. Aceştia spun că au fost găsiţi salariaţi care lucrează două ore, trei sau patru ore, dar ei de fapt stau acolo mai mult. Ei au contract cu timp parţial. Francezii îi spun muncă disimulată. Noi îi spunem muncă la gri", a afirmat Nicolae Bratu.

Etichete: controale anaf, Inspecţia Muncii, verificari anaf

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE