CONTROALE cu Poliţia în mijloacele de transport în comun ale RATB, începând de joiRegia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă că, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB), va demara în perioada următoare mai multe controale în mijloacele de transport în comun pentru a spori nivelul de civilizaţie şi de siguranţă a cetăţenilor care călătoresc cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul în Bucureşti. 

CONTROALE cu Politia in mijloacele de transport in comun ale RATB, incepand de joi
CONTROALE cu Poliţia în mijloacele de transport în comun ale RATB, începând de joi

Astfel, începând de joi, 18 februarie 2016, cele două instituţii vor efectua acţiuni comune de prevenţie şi sancţionare a călătorilor evazionişti şi agresivi din RATB, în mai multe zone ale Capitalei, anunţă RATB.

"Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) şi Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) vor colabora în perioada următoare pentru a spori nivelul de civilizaţie şi de siguranţă a cetăţeanului în mijloacele de transport în comun.

Astfel, începând de joi, 18 februarie 2016, cele două instituţii vor efectua acţiuni comune de prevenţie şi sancţionare a călătorilor evazionişti şi agresivi din RATB, în mai multe zone ale Capitalei.

Scopul este reducerea fraudei şi orientarea călătorilor către achiziţionarea de titluri de călătorie şi acela de a asigura un climat de siguranţă şi încredere în rândul călătorilor plătitori, dar şi în rândul angajaţilor RATB (conducători auto şi controlori). Totodată, se urmăreşte protejarea proprietăţii publice şi private şi crearea condiţiilor reale pentru creşterea nivelului de coeziune a populaţiei Capitalei.

Această măsură face parte dintr-un pachet mai amplu prin care RATB urmăreşte asigurarea unor servicii de transport civilizate, creşterea numărului călătorilor fideli, descurajarea celor frauduloşi şi îmbunătăţirea ritmicităţii mijloacelor de transport în comun", precizează RATB.

CITEŞTE ŞI Ce măsuri a luat RATB de la 15 februarie. Cum vrea Regia să reducă intervalul orar dintre vehicule

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat încă de săptămâna trecută o serie de măsuri pe care vrea să le ia în perioada următoare, între care reinstruirea controlorilor, îmbunătăţirea procedurii de control, întărirea colaborării cu Poliţia Locală şi cu Jandarmeria, precum şi crearea unui program de transport în funcţie de necesarul de călători de pe fiecare linie, în diferitele zone ale Capitalei.

CITEŞTE ŞI Un călător RATB, prins fără bilet, a fost agresat fizic de controlori pe linia autobuzului 105 VIDEO

Trei controlori l-au agresat fizic pe un călător RATB care a fost prins fără să taxeze călătoria pe linia autobuzului 105. Din imagini se observă cum tânărul a fost împins și tras de pantaloni de către controlori. Mai mult decât atât, atunci când călătorul și-a prins piciorul în ușă și urla de durere, controlorul l-a apostrofat "Băi, lasă-mă cu teatrul ăsta!".

Proiect RATB: Jandarmii vor însoți permanent controlorii, pe mai multe trasee

RATB lucrează la un proiect de colaborare cu Jandarmeria București, prin care controlorii să fie însoțiți de oamenii legii atunci când efectuează verificări pe liniile în care au fost înregistrați mai mulți călători fără bilet - de exemplu, liniile 21, 32, 139 sau 41. 

Etichete: calatori fraudulosi, controale cu politia in RATB, RATB

0/22 COMENTARII
Luminita Petrescu
20 Feb 06:24
+0
VOTURI
-0
Corelativ controlului respectarii obligatiei de a plati tichetul de calatorie avem dreptul la conditii civilizate de transport. Controlul obligatiilor de serviciu ale angajatilor RATB, raspunzatori de conditiile in care calatorim, cine si cand il exercita ??!! Situatia este total dezechilibrata in defavoarea consumatorului acestui tip de serviciu public si se impune luarea unor masuri drastice de care RATB. Adeseori, conducatorul mijlocului de transport in comun, se "izoleaza" in cabina sa in spatele unor haine/perdele/anunturi publicitare care obstructioneaza vederea calatorilor, asigurand atat conditiile nepasarii si totalei indiferente fata de ceea ce se intampla in spatele sau cat si dificultatea calatorilor de a observa conduita abuziva si imprudenta generata de interminabile conversatii pe telefonul mobil. In plina canicula a anului trecut, o mare zona dintr-un autobuz era impracticabila fiin acoperita de vomisment recent. Am sugerat soferului ca, la capatul liniei, sa rezolve situatia. raspunsul acestuia a fost halucinantm si anume : "Spala tu daca nu-ti place !!!!" Am incercat cu furie si indignare sa sun la protectia consumatorului, apoi la un numar destinat sesizarilor RATB si in final am ajuns chiar la sediul central al acesteia, in str. Virgiliu. NIMENI NU A DORIT SA INREGISTREZE SESIZAREA SUB VARII MOTIVE, DE LA INEXISTENTA UNOR INSPECTORI SPECIALIZATI PANA LA ACELA AL INEXISTENTEI UNUI RESPONSABIL DE RELATII PUBLICE. Data viitoare, stimata RATB, ce ma sfatuiti sa fac ???
GOGU
20 Feb 04:20
+0
VOTURI
-0
HOTII STRIGA HOTII! HAI CA E CHIAR PENIBIL! PARCA RATB ARE UN DOSAR MARE LA DNA, CU FURT, FRAUDA CEVA
titel
20 Feb 04:17
+0
VOTURI
-0
RATB ului ar trebui sa i se deschida dosar penal pt prost management de fonduri, mai clar pt FRAUDA
zoro
20 Feb 04:13
+0
VOTURI
-0
Va meritati soarta pt ca din 10 masini, 5 intotdeauna se retrag, pt ca nu respectati programul de lucru, pt ca soferii vostri fac de 4 ori mai putine curse pe zi ca sa fure benzina fiind mana in mana cu controlorii de curse iar pe hartie apare nr de curse corect, pt ca in acest timp noi facem frigul sau insolatie prin statiile fara de adapost sau umbre, pt ca voi nu investiti in nimic niciodata, doar mariti pretul biletului nejustificat
zoro
20 Feb 04:06
+0
VOTURI
-0
@pieton sau @pasager
mi e din ce in cemai clar ca esti de la ratb. asa ca iti transmit un fuck u de la noi toti. Pt ca veniti o data la ora, ptca n ati mai spalat masinile de 27 ani, pt ca lasati aurolacii sa intre in masini si sa locuiasca acolo toata iarna GRATIS, pt ca soferii vostri fumeaza si injura pasagerii. Pt ca opriti intre statii sa va lasati colegii acasa, iar noi asteptamsa porniti minute bune
zoro
20 Feb 04:04
+0
VOTURI
-0
mi e din ce in cemai clar ca esti de la ratb. asa ca iti transmit un fuck u de la noi toti. Pt ca veniti o data la ora, ptca n ati mai spalat masinile de 27 ani, pt ca lasati aurolacii sa intre in masini si sa locuiasca acolo toata iarna GRATIS, pt ca soferii vostri fumeaza si injura pasagerii. Pt ca opriti intre statii sa va lasati colegii acasa, iar noi asteptamsa porniti minute bune
Alina
19 Feb 06:24
+0
VOTURI
-0
Pai... acum vreo luna, am mers pe jos vreo 5 statii pana cand am gasit o casa de bilete deschisa, ca sa-mi fac abonament. Nu ar fi mai simplu sa puneti automate pentru bilete, care sa functioneze cat e ziulica de lunga? Si daca va e frica ca le fura, ati putea monta unele chiar in mijloacele de transport, asa, ca prin unele tari civilizate. Da' macar spanacul ala de site daca v-ar merge si tot ar fi ceva. Eu nu circul fara sa-mi platesc calatoria, dar, in acelasi timp, ii inteleg pe toti cei care n-o platesc. Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa nu am de unde sa pun calatorii pe card, sa pun calatorii pe card si sa nu ma pot urca in autobuze din cauza aglomeratiei sau pur si simplu sa stau 40 de minute sa astept un amarat de autobuz...
Cloaca RATB
18 Feb 14:39
+0
VOTURI
-0
Numai fetitele sfioase de liceu sunnt intimidate de aceasta masura
Dragos
18 Feb 14:35
+0
VOTURI
-0
Sper ca nu le veti plange de mila boschetarilor prinsi fara bilet
daydr3am3r
18 Feb 13:50
+0
VOTURI
-0
@ pieton - De acord. Tocmai de aia nu vad cum vor rezolva problema in felul asta. Ar trebui sa existe mereu macar un agent de paza pentru ca aparent multi nu inteleg decat cu forta.
N-am inteles nimic din ce pui
18 Feb 12:14
+0
VOTURI
-0
Ce gandire de scara blocului ai
pieton
18 Feb 11:21
+0
VOTURI
-0
@daydr3am3r "Sunt satul de mirosurile insuportabile din autobuzele si tramvaiele cu care circul zilnic si de aglomeratia in care riscul de a fi buzunarit, dezbracat sau sa te alegi cu hainele rupte si/sau lucrurile din rucsac/poseta etc. distruse este extrem de mare. Sunt satul si de lipsa de caldura iarna si de aer conditionat vara, de impertinenta unor soferi si a unor controlori, de nesimtirea cu care multi dintre acestia opresc autobuzele pentru a controla pe fiecare pentru ca nu o pot face din mers din cauza aglomeratiei." - Astia sunt conantionalii nostri, imputiti, hoti, nesimtiti si asta e gradul de civilizatie. Transportul public e un serviciu adresat "poporului" nu unei elite, iar RATB nu poate sa educe poporul, cel mult sa-l forteze sa plateasca pentru ce foloseste. Si la urma urmei, transportul nu e singurul lucru nesatisfacator in tara asta. Si apa calda curge rece, apa rece e nepotabila, caloriferele sunt amortite, lumina se intrerupe exact inainte sa dai "save", gunoiul e varsat pe jos jumatate cand se descarca cazanele si totusi platim pentru toate astea. Problema e in mintea noastra, in care cu timpul s-a insurubat ideea proasta ca plata la transportul public este facultativa.
kaa
18 Feb 11:03
+0
VOTURI
-0
Da, 1.3 lei e putin dar 50 lei pe luna care sunt doar pentru transportul de suprafata nu e asa putin, e destul de mult pentru zona asta a Europei iar conditiile sunt praf.
daydr3am3r
18 Feb 10:23
+0
VOTURI
-0
Toata situatia asta e un mare cerc vicios. Nu iei bilet, nu ai conditii. Nu ai conditii, nu prea vrei sa iei bilet. Dar lasand la o parte acest lucru simplu, RATB nu da 2 bani pe cei ce cumpara bilet zilnic si nici nu se obosesc sa raspunda la reclamatii. Eu unul sunt satul de dat banii pe abonamente ca sa stau ore intregi in statie ca apoi sa ma resemnez si sa iau un taxi. Sunt satul de mirosurile insuportabile din autobuzele si tramvaiele cu care circul zilnic si de aglomeratia in care riscul de a fi buzunarit, dezbracat sau sa te alegi cu hainele rupte si/sau lucrurile din rucsac/poseta etc. distruse este extrem de mare. Sunt satul si de lipsa de caldura iarna si de aer conditionat vara, de impertinenta unor soferi si a unor controlori, de nesimtirea cu care multi dintre acestia opresc autobuzele pentru a controla pe fiecare pentru ca nu o pot face din mers din cauza aglomeratiei. Si de fiecare data auzim aceleasi scuze: nu sunt bani. Totusi sunt bani pentru mariri si prime nesimtite. Daca le pasa asa de mult ar fi putut pune de mult personal autorizat de paza ca la metrou sa se asigure ca nu sunt devastate vehiculele si ca este pastrata cat de cat curatenia. S-ar fi asigurat ca toti controlorii emit amenzi cu chitanta si ca nu baga banii in buzunar sau ca nu iau spaga. Si cel mai important, ar fi facut presiuni asupra primariei pentru ca orasul asta sa obtina pista unica pentru RATB si masini de urgenta. Faptul ca vor fi controale in comun cu politia /j andarmeria nu va schimba nimic pentru ca vor fi rare. Dar deh.
pieton
18 Feb 08:39
+0
VOTURI
-0
O fi RATB furata din interior si folosita politic, or fi si babe cu carucioare si tigani, dar nu te obliga nimeni sa mergi cu RATBul daca nu iti plac conditiile. Mergi cu metroul, dar acolo fara sa platesti tare mi-e ca nici sa vezi trenul nu poti. Sau cu taxiul si coboara fara sa platesti cursa. Apropos, si in piata e plin de babe cu carucioare si tigani, incearca sa iei niste rosii fara sa platesti. Cand te prinde ala spune-i ca nu sunt bune rosiile lui si fiindca sunt tigani si babe in piata ai crezut ca-s gratis!
RATB e furata din interior si folosita politic
18 Feb 08:16
+0
VOTURI
-0
Printre hoardele de pensionari cu carucioare si tigani trebuie sa fii idiot sa iei bilet
pieton
18 Feb 07:43
+0
VOTURI
-0
Calatorilor prinsi fara bilete ar trebui sa li se deschida dosar penal. A nu plati calatoria cu autobuzul este la fel cu a iesi din magazin cu marfa neplatita. Incercati la un supermarket si vedeti chiar voi ce se intampla.
pasager
18 Feb 07:38
+0
VOTURI
-0
Pentru 1.3 lei aveti pretentii cam mari. Cand o sa dati cel putin 1.3 Euro pe calatorie, cum e in vest, probabil si conditiile vor fi mai bune, mai aproape de cele de acolo. Pentru ca motorina e aceeasi ca acolo, piesele de Mercedes sunt luate tot de acolo, ca industria romaneasca a fost pusa pe butuci, angajatii sunt tot oameni ca aia de acolo. In schimb calatorii nu sunt la fel de civilizati ca acolo si azi sparg cateva geamuri, maine rup cateva usi, poimaine cateva scaune, mai trece masina printr-o groapa, printr-o balta si se strica si uite asa cheltuielile sunt mai mari.
kay
18 Feb 07:19
+0
VOTURI
-0
Bilete bilete dar îmbunătățirea condițiilor de transport... Cam pe când?
ccc
18 Feb 06:49
+0
VOTURI
-0
@adrian: sa nu ne tinem respiratia (o gluma), eu astept disparitia din tramvaie, in special, a vanzatorilor de nimicuri care se freaca de tine, si a aurolacilor care fac aerul irespirabil in mijloacele de transport. Platesc bilet pentru un transport civilizat nu pentru mizeria de acum.
adrian
17 Feb 17:38
+0
VOTURI
-0
Astept cu nerabdare momentul in care RATB va solicita sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti pentru sanctionarea tuturor soferilor care opresc / stationeaza in statiile RATB.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE