Controale în Piaţa Obor. Amenzi de ZECI DE MII de lei şi o jumătate de tonă de alimente CONFISCATEControale în Piaţa Obor. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au dat amenzi de peste 55.000 de lei şi au confiscat marfă în valoare de peste 5.000 de lei în urma unor controale efectuate, vineri, în Halele Obor din Bucureşti. De asemenea, aproximativ 500 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la comercializare, iar două măcelării au fost închise pentru un an.

Piata Obor (Foto: wikimedia.org)
Piața Obor (Foto: wikimedia.org)

"În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 17 amenzi contravenţionale în valoare totală de 55.260 de lei şi au retras de la comercializare aproape jumatate de tonă de produse alimentare neconforme, în valoare de peste 5.000 de lei. Aceste produse au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate", au declarat reprezentanţii ANSVSA.

Conform acestora, au fost verificate nouă unităţi comerciale, dintre care şapte au fost sancţionate pentru abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor: nerespectarea condiţiilor privind întreţinerea spaţiilor de depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, a instalaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa documentelor în vederea demonstrării trasabilităţii produselor alimentare şi depozitarea necorespunzătoare a ambalajelor de transport.

În cazul a două măcelării a fost suspendată activitatea pentru o perioadă de un an, pentru că societăţile au fost amendate de două ori în decurs de şase luni pentru aceeaşi neregulă.

Totodată, în cazul a zece mijloace de transport au fost date amenzi pentru nerespectarea normelor sanitare şi neconcordanţa dintre documente şi produsele transportate.

La acţiunea de control au participat 26 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi din cadrul ANSVSA.

Etichete: amenzi obor, controale obor, Obor, Piaţa Obor

0/1 COMENTARII
vlad
22 Oct 14:15
+0
VOTURI
-0
Poate ar trebui sa inceapa sa si aresteze pe oamenii care vand produse din astea.... de ce sa riste doar amenzi???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE