Controale la teatrele din București, după ce șeful Direcţiei de Cultură din PMB a fost demisO comisie va verifica cum sunt gestionaţi banii de conducerea teatrelor din Capitală, după ce, miercuri, șeful Direcției de Cultură din PMB a fost demis.

Teatru Bucuresti
Teatru București
Foto: roarhitect.ro

Gabriel Fătu, preşedintele de şedinţă al Consiliului General: „Vrem să arătăm că se poate lucra pentru că am avut senzaţia că nu se întâmplă nişte lucruri pentru că nu vor anumiţi oameni".

Primul teatru vizat este Teatrul Odeon,  iar acuzaţiile sunt printre cele mai grave, anunță digi24.ro.

Șeful comisiei de audit Gabriel Fătu spune că: „Acolo ar fi nişte lucrări făcute ilegal, ar fi nişte proiecte făcute nu ştiu cum. Sunt spectacole care costă foarte mult şi nu funcţionează şi atunci se joacă de câteva ori şi s-au cam cheltuit banii degeaba".

Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, susține că: „Din investiţia pe care teatrul o face în executarea unui spectacol, din montarea lui, din încasări noi scoatem 85 la sută. Avem toate actele la dispoziţie. Chiar le mulţumesc pentru că îmi fac reclamă fără să plătesc. Noi ne vedem de treabă. Avem chiar şi 12 spectacole pe săptămână".

Călin Mocanu, directorul Teatrului Ţăndărică, este de părere că „La teatrele, instituţiile publice, trebuie să fie controale. Am avut audit intern de la primărie, avem Curţi de Conturi. Vin spre noi. Nu cred că ar fi un motiv de panică pentru că funcţionăm conform legii. Trăim cu speranţa că în noile bugete de anul viitor o să schimbăm scaunele la sală, o să refacem foaierul, o să refacem intrarea, faţada".

Controalele vin după ce, miercuri, directorul Direcţiei de Cultură din Primărie a fost demis pentru management defectuos.

Etichete: controale, controale teatre, Teatrul Odeon

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE