Control intern la Direcţia de Asistenţă Socială Sector 1, după scandalul copiilor maltrataţiPrimarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a dispus, încă de săptămână trecută, un control intern în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, în urma declanșării de către procurori a urmării penale faţă de mai mulţi angajați ai Complexului "Sfânta Maria".

Complexul "Sfanta Maria"
Complexul "Sfanta Maria"

"În funcție de rezultatele controlului dispus de mine, încă de săptămâna trecută, voi lua măsurile legale ce se impun", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Șapte angajați ai Complexului de Servicii Sociale 'Sfânta Maria' din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 1 au fost arestați preventiv de Tribunalul București, într-un dosar ce vizează presupuse infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare.

"Este vorba de șapte persoane care ocupau următoarele funcții în cadrul Complexului 'Sfânta Maria': medic primar psihiatru, asistent medical și cinci educatori specializați. Totodată, aceeași instanță a decis cercetarea în stare de libertate a altor șapte angajați ai Complexului. Procurorii au dispus în urmă cu mai bine de o săptămână începerea urmării penale pentru mai mulți angajați ai Complexului 'Sfânta Maria', într-un dosar care vizează presupuse infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare", se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 1.

Procurorii au dispus pe 23 iunie efectuarea urmăririi penale față de 21 de suspecți într-un dosar care vizează abuzuri comise la un centru pentru copii instituționalizați din București.

Etichete: complex sfânta maria, Dan Tudorache, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Primăria Sector 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h