CONTROL la Penitenciarul Poarta Albă al Ministerului JustiţieiCorpul de Control al Ministerului Justiției a început, vineri, o verificare la penitenciarul Poarta Albă, după informațiile privind neregulile din închisoare.

CONTROL la Penitenciarul Poarta Alba al Ministerului Justitiei (Foto cugetliber.ro)
CONTROL la Penitenciarul Poarta Albă al Ministerului Justiţiei (Foto cugetliber.ro)

"În baza ordinului ministrului justiției Raluca Prună, inspectori din cadrul Corpului de Control al Ministrului aparținând Ministerului Justiției efectuează începând de astăzi, 29 ianuarie 2016, o acțiune de control la Penitenciarul Poarta Albă. Acțiunea de control are ca obiective principale verificarea modului de respectare a drepturilor și libertăților persoanelor private de libertate precum și a oricăror altor încălcări ale dispozițiilor legale dacă aceasta rezultă pe parcursul controlului.Rezultatele controlului și măsurile dispuse vor fi comunicate public", preciează un comunicat al ministerului.

Verificările au fost făcute de Corpul de Control al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Controlul a fost unul neanunţat, astfel că inspectorii au descoperit nereguli grave la Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa.

Concluziile raportului întocmit după control au dus la luarea unor măsuri. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a schimbat conducerea de la Poarta Albă şi a sesizat două comisii de disciplină.

Opt funcționari publici cu statut special au fost sancţionaţi ca urmare a neregulilor descoperite, scrie realitatea.net. 

Potrivit presei, raportul întocmit arată că, unul dintre deţinuţii cu privilegii a fost Cristi Borcea, care vorbea la telefon ori de câte ori voia, chiar şi în afara orelor de program, avea parte de bunuri interzise după gratii şi putea deţine mai mulţi bani decât este permis.

Cristi Borcea, prins cu sute de pastile psihotrope în închisoare

Cristian Borcea şi angajaţii de la Poarta Alba sunt cercetaţi pentru introducere şi folosire de substanţe
psihotrope în penitenciar. Potrivit România TV, în timpul controlului ANP, s-au găsit sute de medicamente în celula lui Borcea, care puteau fi luate doar pe bază de reţetă de la psihiatru.‎ Detalii, aici.  

Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare în dosarul Transferurilor. Fostul acţionar de la Dinamo a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pe 4 martie 2014.

Etichete: ministerul justitiei, Penitenciar Poarta Albă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE