CONTROL la TAROM. De ce au avioanele întârzieri de 2-3 oreCorpul de control al ministrului Transporturilor a fost trimis la Tarom pentru a analiza de ce aeronavele companiei înregistrează întârzieri chiar şi de 2-3 ore, a declarat, marţi, în plenul Senatului, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care a vorbit şi despre restructurarea companiei.

CONTROL la TAROM. De ce avioanele inregistreaza intarzieri, unele chiar si de 2-3 ore
CONTROL la TAROM. De ce avioanele înregistrează întârzieri, unele chiar şi de 2-3 ore

"În acest moment Corpul de control al ministrului Transporturilor este la Tarom pentru a analiza, în afară de aspectele tehnice, şi aspectele care, în ultimele zile au generat întârzieri chiar şi de 2-3 ore", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, citat de Mediafax. El a mai spus că a cerut conducerii companiei un plan de măsuri pe termen scurt pentru remedierea situaţiei.

"Flota Tarom este învechită. Avem 23 de aeronave care sunt eterogene. Sunt trei mărci diferite de aeronave, fiecare având câte 2-3 tipuri de aeronave. Aceasta creează dificultăţi foarte mari la întreţinere, la operare, practic nefiind zi în care această companie să nu înreghistreze întârzieri", a precizat Costescu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a adăugat că a fost demarată o procedură de achiziţie de consultanţă pentru restructurare.

"Această restructurare s-a mai făcut în trecut şi ea a avut pentru primii ani în care compania s-a ţinut de acest plan, a avut rezultate foarte bune. Deci acţionăm pe două planuri. Cel pe termen mediu şi lung e restructurarea cu consultant specialist. Până la jumătatea anului această strategie propusă de consultant o să fie aprobată de acţionar, urmând ca în partea a doua a anului aceasta să intre în implementare. Este vorba de regândirea modelului de business al Taromului. (...) Numai depă această redefinire se va trece la regândirea, dimensionarea flotei", a menţionat ministrul Transporturilor.

Etichete: control TAROM, curse TAROM, ministrul Transporturilor, tarom

0/2 COMENTARII
Secu
16 Feb 13:33
+0
VOTURI
-0
"Flota Tarom este învechită. Avem 23 de aeronave care sunt eterogene. Sunt trei mărci diferite de aeronave, fiecare având câte 2-3 tipuri de aeronave. Aceasta creează dificultăţi foarte mari la întreţinere, la operare, practic nefiind zi în care această companie să nu înreghistreze întârzieri" - Da ce mai baieti, le vroiati pe toate la fel, ca sa luati piese de pe unele si sa le puneti pe altele ca la IJTL ? Mai rasfirati...
pieton
16 Feb 13:30
+0
VOTURI
-0
Au intarzieri pentru ca se pregatesc s-o termine si pe-asta la fel ca pe CFR, RATB, s.a.m.d. Sunt destui vulturi care se invart deasupra muribundului, pregatindu-se de aterizare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE