Conturile PSD, BLOCATE, din cauza datoriilor care depăşesc 6 milioane de euroPremierul Victor Ponta i-a lasat Rovanei Plumb o mostenire grea: PSD are conturile blocate din cauza datoriilor care depasesc 6 milioane de euro.

Conturile PSD, BLOCATE, din cauza datoriilor care depasesc 6 milioane de euro
Conturile PSD, BLOCATE, din cauza datoriilor care depăşesc 6 milioane de euro
Foto: ziuanews.ro

Rovana Plumb, recent aleasa in functia de presedinte interimar al PSD, infrunta deja primele probleme: PSD are conturile blocate din cauza datoriilor acumulate in ultimii ani, care depasesc 6 milioane de euro, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate partidului, care spun ca ar urma noi popriri pentru diverse sume.

Datoriile acumulate de PSD sunt catre diversi prestatori de servicii (firme de tiparituri, publicitate etc), acumulate atat din timpul campaniei lui Victor Ponta, dar si mai vechi. Aceste companii au dat PSD in judecata, au castigat procesele dar, pentru ca tot nu si-au recuperat banii, au trecut la executarea sentintelor fiind infiintate popriri pe conturi.

Nu este clar cat din aceste datorii apartin integral PSD si cat revin fostului USL. In anul 2012, USL a participat, la nivel national si judetean, in trei campanii electorale - doua pentru alegerile locale si parlamentare si una pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Anul trecut, Dan Sova declara, pe vremea cand era inca purtator de cuvant, ca ar fi nevoie de o mediere pentru datoriile USL pe anul 2013.

"Cu privire la datoriile USL, nu am informatii, va poate ajuta secretarul general, Dolineaschi. Exista niste datorii comune, acumulate de cele patru partide: UNPR, PC, PNL si PSD. Trebuie facut un proces verbal si sa stabilim fiecare ce datoreaza. In momentul in care s-a stabilit fiecare ce datoreaza, se semneaza si se merge la tribunal. Acolo se vizeaza doar desfiintarea aliantei politice USL, cu precizarea ca brandul USL apartine PSD, dar aia e o alta discutie. Denuntarea USL ca alianta politica e fireasca, dar nu putem lasa asa datoriile, pentru ca, daca le lasam nelamurite, intervine din punct de vedere juridic solidaritatea pasiva a celor patru, adica oricare dintre cele patru partide poate sa fie executat integral pentru toata datoria, or asta nu mai e firesc deja. Trebuie sa stabilim de la inceput fiecare ce datoreaza", a spus Sova in august 2014, citat de Agerpres.

Cert este ca intre timp datoriile au crescut, deoarece PSD a facut cheltuieli in campania lui Victor Ponta la prezidentialele din 2014.

Pentru un partid mare, cu 600.000 de membri declarati, plata datoriilor n-ar trebui sa fie o mare problema, numai ca acesti membri nu platesc cotizatii. In contul lor platesc baronii locali, insa aceste sume provin de regula din bani negri, care nu mai circula atat de usor astazi din cauza anchetelor DNA, mai mentioneaza sursa citata.

Mai mult pe HotNews.ro.

Etichete: conturi blocate, datorii, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE