Convenţia RADET-ELCEN-Romgaz a fost semnată. Gazele, plătite în AVANSPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a fost semnată o convenție între RADET, ELCEN și Romgaz, privind justificarea avansurilor de plată agreată de Primăria Municipiului București pentru repartizarea a 417 milioane de lei, pentru achitarea gazelor pentru întreaga perioadă de iarnă.

Bucurestiul va avea apa calda si caldura in sezonul rece
Bucureştiul va avea apă caldă şi căldură în sezonul rece

"Ieri s-a semnat convenția dintre RADET, ELCEN și Romgaz, privind justificarea avansurilor de plată agreată de Primăria Municipiului București pentru repartizarea în avans a sumei de 417 milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro, pentru achitarea în avans a gazelor pentru întreaga perioadă de iarnă. Aceste fonduri, aproape o sută de milioane de euro, vor fi folosite exclusiv pentru asigurarea stocului necesar de gaze pentru funcționarea la parametri necesari a regiei de furnizare a agentului termic RADET. Ca urmare, am inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea acestei convenții semnate deja de RADET, ELCEN și Romgaz, un proiect de hotărâre care se află deja pe convocatorul care este anunțat al ședinței Consiliului General din data de 31 octombrie", a precizat edilul general, miercuri, într-o conferință de presă.

Firea a spus că proiectul de hotărâre care "parafează și legiferează practic convenția pentru cele o sută de milioane de euro în avans", a fost necesar ca urmare a ordonanței de urgență 36/2016 referitoare la unele măsuri pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației.

"Am solicitat Guvernului crearea unui cadru legal prin care Primăria Generală să poată să plătească gazele în avans, pentru a putea să depășim perioada de iarnă, lucru care s-a întâmplat. Urmare a acestei ordonanțe de urgență s-a semnat convenția cadru între RADET, ELCEN și Romgaz, convenție care face și obiectul proiectului de hotărâre care va fi dezbătut și — sper — votat în Consiliul General", a mai spus ea, potrivit Agerpres.

"Nu se pune problema falimentului RADET", măsura insolvenței fiind "singura soluție viabilă pentru continuarea activității regiei în folosul bucureștenilor", a adăugat Firea, menționând că acest lucru a reieșit și din analiza făcută în ultima perioadă.

Firea a punctat că va fi asigurată furnizarea apei și a căldurii în perioada următoare, la parametrii necesari și a contrazis afirmațiile potrivit cărora în această iarnă nu ar exista stocul de gaze suficient pentru căldura bucureștenilor.

Reprezentantul administratorului judiciar, Gheorghe Piperea a menționat că, potrivit legii, la finalul primelor 20 de zile de la deschiderea procedurii insolvenței, administratorul judiciar trebuie să elaboreze un raport în care "să expliciteze creditorilor dacă sunt sau nu motive ca aceștia să teamă de trecerea la o procedură de faliment".

"Din analiza făcută, nu există temeri în ce privește o eventuală intrare în faliment a regiei. Asta nu înseamnă că regia este într-o situație deja rezolvată, în 20 de zile. Este o chestiune de luni, poate chiar de ani de zile. Ne concentrăm în momentul de față pe ceea ce înseamnă activitatea curentă. (...) Pentru operațiunile curente, care înseamnă atât această convenție, pe care am semnat-o după negocieri care au durat aproximativ patru zile și care urmează să fie aprobată de Primărie, dar și încasările care se fac din activitatea curentă a regiei, încasări care în momentul de față se orientează exclusiv către cheltuielile curente ale acestei entități. Creanțele care sunt născute înainte de deschiderea procedurii (...) urmând să fie declarate de către creditori și trecute într-o listă a acestor creditori și urmând să fie tratate printr-un plan de reorganizare pe care noi îl estimăm ca fezabil (...) după aproximativ 12-16 luni", a explicat el.

Etichete: conventie radet, firea, RADET, radet elcen romgaz

0/4 COMENTARII
Gogu
27 Oct 08:15
+0
VOTURI
-0
@ Jaf Jaf Jaf de 3 ori Jaf
Pai bine ca nu le-a dat Note 7, ca altfel iesea cu chiuituri, concedii medicale si altele...

PS. Daca tot spuneti ca sunteti angajat acolo, nu puteti sa dati si niste detalii? Cred ca B365 si cititorii ar fi destul de interesati.
Hotii care ne administreaza
26 Oct 21:01
+0
VOTURI
-0
Ca angajat pot sa spun ca totul e un circ ieftin. Nu au de gand sa ia nicio masura de eficientizare sau imbunatatire. In ultimii 2 ani au fost angajati politic sute de incompetenti pe toate posturile libere din organigrama. In prezent zeci sunt platiti fara sa apara pe la servici. La radet a fost jaf si jaful continua, indiferent de culoarea politica.
Ai dreacului de speciali
26 Oct 21:00
+0
VOTURI
-0
Musiu special Chirita impreuna cu un trepadus de la firma lui Piperea ne-au zis sa stam linistiti ca preconizeaza 5 ani de relas in asa zisa insolventa.
Pe spatele dobitocilor de clienti, normal.
Jaf Jaf Jaf
26 Oct 21:00
+0
VOTURI
-0
Cand ai ghinionul sa trebuiasca sa dai de vreun "special" d-ala care apare doar pe statul de plata, raspunsul este "e cu treaba la primarie" :)) Si chiar daca sunt invizibili, au telefoane si laptopuri in folosinta. D-astea amarate Samsung S6-7, Dell... Face si radet ce poate pentru ei...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h