Copaci căzuţi în Capitală, tramvaie BLOCATE. Situaţia TRAFICULUI în fiecare sectorPompierii au intervenit vineri pentru a îndepărta doi copaci care au căzut în Capitală din cauza viscolului. "În Capitală, în toate intersecţiile principale şi nu numai, se circulă normal în condiţii de iarnă", anunţă primarul general.

Deszapezire in Bucuresti
Deszăpezire în Bucureşti

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, doi copaci au fost doborâţi de viscol, dintre care unul a căzut pe o maşină parcată pe Şoseaua Colentina nr. 62, iar un altul a căzut pe drum, pe Calea Moşilor.

Aproximativ zece tramvaie au rămas blocate pe linie, în zona Dristor, pe sensul spre staţia Policolor, din cauza unei defecţiuni la un tramvai, echipele de intervenţie încercând tractarea acestuia cu o maşină.

Pe Bulevardul 1 Decembrie a fost blocată circulaţia tramvaielor 14, pâna la capătul de linie Faur, din cauza unui tramvai defect.

Şi tramvaiele liniei 27 au fost blocate pe Bulevardul Camil Ressu, zona Piaţa Râmnicu Sărat, pe sensul spre staţia Complex RATB Titan, tot din cauza unui tramvai defect.

Gabriela Firea a anunțat, vineri, că în toate intersecțiile mari din Capitală, dar nu numai, se circulă normal și a insistat asupra importanței deszăpezirii și pe străzile adiacente.

Firea a menționat că a cerut să fie asigurat accesul la creșele și grădinițele funcționale, la dispensare, policlinici, spitale și alte instituții importante. Ea a atras atenția asupra faptului că urmează trei zile "grele" în care va ninge viscolit, iar intervențiile trebuie să se desfășoare pe tot parcursul zilei, nu doar atunci când se oprește ninsoarea.

DESZĂPEZIREA ÎN SECTOARE

Aproximativ 30 la sută din străzile secundare din Sectorul 1 al Capitalei au fost deszăpezite, în Sectorul 2, s-a intervenit pe 65 la sută din străzile laterale a doua oară, iar în Sectoarele 3 şi 4 au fost deszăpezite aproximativ 80 la sută dintre străzile adiacente. În Sectorul 5, de unde s-au primit cele mai multe sesizări din partea oamenilor, au fost deszăpezite aproximativ 50 la sută dintre străzile adiacente, iar utilajele de deszăpezire din Sectorul 6 se află la a doua intervenţie pe 50 la sută dintre străzile secundare, potrivit operatorilor de salubritate.

Primarul general a mai precizat că până în prezent aproximativ 90 de bucureșteni au apelat numărul de telefon gratuit pus la dispoziție de Primăria Capitalei, semnalând avarii la Enel, o serie de semafoare defecte sau faptul că nu s-au realizat intervenții pe străzile adiacente. Edilul șef al Capitalei a susținut că toate aspectele semnalate au fost remediate sau sunt în curs de rezolvare.

Pe de altă parte, Firea a atras atenția că cele mai multe sesizări s-au referit la situația din Sectorul 5.

"Sunt câteva sectoare unde deszăpezirea s-a făcut mult mai bine decât în celelalte și am luat legătura cu cei care au încă minusuri și am solicitat măsuri de urgență pentru remedierea acestor neajunsuri. (...) Am anumite nemulțumiri în ce privește deszăpezirea în sectorul 5 și am rugat foarte mult compania de salubritate pe care chiar ieri am vizitat-o să ia toate măsurile necesare pentru că și acest sector al Capitalei trebuie să arate la fel ca celelalte. (...) Ei spun că au acționat chiar dacă nu s-a văzut atât de bine. Am insistat să se facă o deszăpezire mai eficientă și în sectorul 5", a declarat Firea.

Etichete: deszăpezire București, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, situaţia traficului bucureşti, viscol bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE