Copacii de pe Bd. Unirii, "măcelăriţi" de Primăria Sectorului 3Primaria sectorului 3 a început, luni, să toaleteze copacii de pe Bulevardul Unirii. ONG-urile spun însă că arborii au fost mai degrabă "măcelăriţi" şi transformaţi în "stâlpi de telegraf".

Primaria Sectorului 3 a inceput sa toaleteze copacii de pe Bd. Unirii
Primăria Sectorului 3 a inceput sa toaleteze copacii de pe Bd. Unirii
Foto: hotnews.ro

"Am o parere foarte proasta despre ce se intampla cu arborii de pe bd. Unirii. Un arbore trebuie sa aiba o coroana echilibrata, adica sa se toaleteze maxim 30% din coroana si maxim 2 metri din varf. Este nevoie de aceasta coroana echilibrata ca in caz de furtuna sa nu cada ramuri, ele sprijinidu-se una pe alta. Acum, acesti copaci arata ca niste stalpi de telegraf. Ar putea Net City sa isi puna cablurile pe ei. Un alt mare dezavantaj este ca daca tai o parte din coroana, cantitatea de oxigen eliberata de arbore scade cu doua treimi si exista un risc mare de uscare", a explicat Dan Trifu, vicepreşedintele asociaţiei Ecocivica.

Reprezentantii Primariei Capitalei au declarat pentru HotNews.ro ca Primaria sector 3 are aviz de toaletare, iar inspectia va verifica daca acesta este respectat si arborii au fost toaletati corect.

Etichete: arbori, Bulevardul Unirii, copaci

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE