Arena Națională a primit agrementul tehnic pentru COPERTINĂ. Sava: "Mai așteptăm avizul IGSU"Comisia de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcții, a acordat, luni, agrementul tehnic pentru copertina stadionului Arena Națională. Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, spune că, acum, se poate intra "în legalitate cu Arena Națională" şi că mai este aşteptat avizul IGSU, însă acesta este doar "o formalitate".

Arena Nationala a primit aviz pentru copertina
Arena Naţională a primit aviz pentru copertină

Comisia de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcții, a acordat, luni, agrementul tehnic pentru copertina stadionului Arena Națională, în urma unei solicitări făcute de asocierea JV Max BOGL - Astaldi, acesta fiind primul pas spre redeschiderea stadionului, au precizat pentru Agerpres surse din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

"Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoțită de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Națională. Mai așteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment.

Mă bucur că domnul Viceprim-ministru Vasile Dâncu a înțeles, într-un final, că aceasta era calea legală de urmat și nu cea sugerată de așa-zis experți, care ne recomandau să udăm cu apă acoperișul și să aducem mai multe forțe de ordine la stadion în ziua meciurilor. Nu, asta ar fi fost o "cârpeală românească", pe care IGSU n-ar fi putut să o accepte, în condițiile legii.

Mă bucur, de asemenea, că n-am fost nevoiți să apelăm la soluția înlocuirii acoperișului. Ar fi fost costisitor și inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Națională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiții de siguranță", a scris primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, luni, pe Facebook. 

Recent, Răzvan Sava i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora MDRAP să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională. Pe 3 martie, el precizase că, în cazul în care se va lua o decizie favorabilă, se poate obține și autorizația de risc la incendiu.

"S-au făcut niște teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut niște teste într-un laborator în Italia — un laborator acreditat și notificat la Bruxelles — a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016. Așteptăm de la Ministerul Dezvoltării să îl analizeze și, în funcție de decizia pe care o va lua, să vedem: avem agrement sau nu", a spus Sava.

În 4 martie, vicepremierul Dîncu precizase că există toate condițiile pentru ca meciul de fotbal România-Spania să se joace la București, pe Arena Națională, fiind numai problema acceptului Primăriei.

MDRAP a mai arătat, pe 6 martie, că agrementul pentru copertină a fost eliberat încă din 16 februarie și că, deși în urma testelor efectuate, copertina tip Duraskin a obținut clasa C de certificare, prin expertiza întocmită în 2014 de expertul inginer tehnic Dan Dumitrescu, s-a concluzionat că arderea membranei nu afectează structura metalică de susținere, "că încadrarea în clasa C este acceptabilă și, în această situație, prezintă siguranță pentru utilizatori".

Reprezentanții ministerului explicau că abia pe 4 martie asocierea JV Max BOGL — Astaldi a solicitat Institutului de Cercetări pentru Echipamente și Tehnologii în Construcții — ICECON SA București modificarea agrementului tehnic, iar această cerere va fi analizată pe 14 martie în Comisia de avizare.

Tot pe 4 martie, primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, anunța că, în cazul în care nu va fi luată în considerare expertiza realizată în Italia, va discuta cu constructorul Max BOGL în vederea schimbării membranei acoperișului.

Etichete: acoperis arena nationala, Arena Naţională, aviz copertina arena nationala, razvan sava, vasile dancu

0/2 COMENTARII
puscarie
15 mar 07:34
+0
VOTURI
-0
Si cine va face puscarie pentru toata bataia de joc? Stadionul este acelasi, nu s-a facut nimic in plus la el. Acum e bun, acum nu e bun, acum iar e bun. PUSCARIEEEEE!
SLC
14 mar 13:04
+0
VOTURI
-0
Deci totul e doar birocratie romaneasca, stadionul e acelasi care nu era bun, acum e bun, fara nicio schimbare, dupa ce cateva hartii au fost plimbate de colo colo. Incompetentza romaneasca, care se manifesta peste tot, inclusiv in medicina (cei mai buni doctori din lume, cica, o aberatie), in educatie (cei mai buni profesori din lume, cica) si asa mai departe.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE