Copii internaţi în stare gravă la Spitalul Marie Curie din cauza unei bacterii. Un bebeluş a muritTreisprezece copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt internați la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, cei mai mulți dintre aceștia fiind aduși din județul Argeș. Un copil de aproape un an a murit. Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă.

Copii in stare grava din cauza unei bacterii
Copii în stare gravă din cauza unei bacterii

UPDATE Treisprezece copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt internați la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, cei mai mulți dintre aceștia fiind aduși din județul Argeș, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanți ai unității medicale.

Potrivit acestora, copiii cu acest diagnostic au vârste cuprinse între câteva luni și trei ani și două luni. Trei dintre copii sunt dializați în permanență din cauză că au insuficiență renală. Ministerul Sănătății investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din județul Argeș.

"În ultimele 24 de ore, MS a fost informat despre înregistrarea unor cazuri de îmbolnăvire la copii din județul Argeș care au fost transferați de urgență la unități medicale din București cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Din datele preliminare s-a confirmat infecție cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu vârsta sub un an transferat în stare gravă la Spitalul 'Marie Curie' și care a decedat ulterior. Toți ceilalți copii se găsesc sub îngrijire medicală atentă, fiind aplicate procedurile necesare susținerii funcțiilor vitale", susțin reprezentanții MS.

Potrivit sursei citate, măsurile luate de autoritățile de sănătate publică constau în verificarea posibilelor cauze comune de apariție a acestor îmbolnăviri, verificarea condițiilor de spitalizare în unitățile unde acești copii sunt îngrijiți și asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului și terapiei acestora.

"În perioada imediat următoare, MS va comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfășurate de autoritățile de sănătate publică din județul Argeș și municipiul București și va dispune măsurile care se impun în urma analizei raportului și recomandărilor, împreună cu Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică — INSP", precizează MS.

UPDATE Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă în cazul bebeluşilor internaţi la spitalul „Marie Curie" cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic şi a precizat că doar la unul din cazuri s-a confirmat infecţia cu E.coli.

Din datele preliminare s-a confirmat infecţie cu E. coli doar la unul dintre cazuri. Este vorba despre un copil cu vârsta sub un an, transferat în stare gravă la Spitalul Marie Curie, şi care a decedat pe 4 februarie, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi copii, toţi se găsesc sub îngrijire medicală atentă, fiind aplicate procedurile necesare susţinerii funcţiilor vitale.

„Măsurile luate de autorităţile de sănătate publică constau în verificarea posibilelor cauze comune de apariţie a acestor îmbolnăviri, verificarea condiţiilor de spitalizare în unităţile unde aceşti copii sunt îngrijiţi şi asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului şi terapiei acestora", se arată în sursa citată.

UPDATE  Managerul Spitalului Marie Curie, Dan Buzatu, a declarat miercuri pentru Mediafax că 9 copii internaţi, cu vârste între şapte luni şi doi ani, suferă de sindrom hemofilic uremic, ceea ce înseamnă că afecţiunea duce la blocarea rinichilor, motiv pentru care copiii au fost supuşi dializei.

Unul dintre copii, de 11 luni, a murit pe 4 februarie în urma complicaţiilor. El a fost adus de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti în 3 februarie cu o stare generală gravă.

Medicii au stabilit că bebeluşii au contactat bacteria Escherichia Coli după ce au mâncat fructe şi legume nespălate sau au primit lapte insuficient preparat. Cele mai multe cazuri sunt din Argeş.

Începând cu 3 februarie, de la Spitalul Judeţean din Piteşti au ajuns nu mai puţin de patru cazuri. Reprezentanţii spitalului au declarat că nu este vorba despre un focar şi că la nivelul instituţiei a început, conform protocolului, o anchetă epidemiologică.  La Spitalul Marie Curie au mai ajuns alte cazuri din Craiova şi Câmpulung Muscel (Argeş). Copiii prezintă aceleaşi simptome ca bolnavii din Argeş.

___________________________________________________________

Șapte copii - unul din București, șase din Argeș - sunt internați la Spitalul "Marie Curie" în stare gravă din cauza unei bacterii, iar un alt copil a murit din aceeași cauză, au declarat, pentru Agerpres,surse medicale.

Cinci din cei șase copii, cu vârste cuprinse până la trei ani și două luni, sunt din județul Argeș, iar unul este din București.

Un alt copil a murit în urma complicațiilor date de infecția produsă de bacterie.

"Copiii au fost internați la "Marie Curie" începând de la finalul lunii ianuarie până pe 7 februarie. Toți cei șase copii prezintă sindrom hemolitic-uremic. Unii sunt stabilizați, alții sunt în stare mai gravă. Nu sunt foarte bine. Trei dintre ei sunt dializați în permanență", au afirmat sursele citate.

Ultimul caz înregistrat în Argeș este cel al unui copil în vârstă de opt luni, care a fost transportat marți cu un elicopter SMURD la București. Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, în momentul transferului, era conștient și echilibrat hemodinamic.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, medicul Dana Toader, a confirmat că în ultima perioadă trei copii din Argeș, toți cu vârsta sub un an, au prezentat simptome similare și au fost transferați la București, unde li s-a pus diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, boală care cauzează insuficiență renală acută.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Argeș, medicul Sorina Honțaru, a anunțat că a fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursele infecției.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din județ să-i consulte pe toți pacienții cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internați în ultimele zile cu o infecție a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.

Potrivit directorului DSP Argeș, medicul Sorina Honțaru, decizia a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Mihail Oprescu.

"S-a luat decizia ca medicii de familie să consulte copiii și la primele semne de boală, dacă medicul nu a ajuns să-i consulte la domiciliu, să se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, ca să descoperim boala cât mai repede", a anunțat șefa DSP Argeș, care a precizat că în județ sunt aproximativ șase mii de copii cu vârsta sub doi ani.

Conform datelor DSP Argeș, până în prezent s-au înregistrat în județ 12 cazuri de îmbolnăviri, în localități aflate la mare distanță unele de altele. Este vorba despre municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, orașele Topoloveni și Ștefănești și comunele Țițești, Negrași, Mărăcineni și Poiana Lacului.

"Noi suntem încă în anchetă, nu știm cauza îmbolnăvirii acestor copii. În momentul în care ancheta se va termina, poate reușim să stabilim cauza acestei patologii. (...) Facem și noi anchetă, și la 'Marie Curie' se face o anchetă și vom comunica rezultatele în momentul în care le avem", a mai precizat Sorina Honțaru.

Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cazul copiilor din județul Argeș infectați cu bacteria Escherichia coli, internați în prezent la Spitalul de Copii "Marie Curie" din București.

La ședința convocată de prefect au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Spitalului de Pediatrie din Pitești, precum și ai altor instituții cu atribuții în domeniu.

Etichete: bacterie, Copii bacterie, copil mort bacterie, Spitalul Marie Curie

0/1 COMENTARII
Carmina
10 Feb 23:03
+0
VOTURI
-0
Pai sa mergeti in spitalele din Arges sa vedeti cum arata( si nu asa cu anunt in avans)...mergeti la spitalul de urgenta de exempu, intrati la terapie intensiva -li se face operatii pe pat oamenilor ( nu spun ca la toti) ,noi tocmai am patit-o . Un jeg de neimaginat,nu stiu cum primesc avize ,si niste mizerii de asistenti si doctori plictisiti si de viata lor ,dar de a bolnavilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h