Copiii bătuți la grădiniţa Flipper din cartierul Cotroceni, expertizați de specialiștii INMLCopiii bătuți de directoarea grădiniţei Flipper din cartierul Cotroceni vor fi expertizaţi luni de specialişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Părinţii vor să afle cât de tare au fost afectaţi micuții de violenţele la care au fost supuşi. În același timp, aceştia au depus deja plângeri la poliţie împotriva directoarei instituţiei.

Micutii batuti de directoare la gradinita, expertizati de specialistii INML
Micuții bătuți de directoare la grădiniță, expertizați de specialiștii INML

Procedura care are loc luni este extrem de importantă pentru bunul mers al anchetei. Acest lucru a fost solicitat chiar de autorități, potrivit Digi24.

În același timp, părinții vor să afle foarte multe răspunsuri despre felul în care copiii au fost afectați de actele de violență la care au fost supuși. Mai multe anchete sunt în desfășurare, unde dintre ele a polițiștilor și procurorilor. Polițiștii de la secția 17 au audiat directoarea grădiniței private. Ea a negat incidentul, spunând că este vorba doar de o răzbunare. În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat și probleme video în care se vede cum directoarea îi abuza pe cei mici.

Părinții sunt extrem de revoltați după ce au urmărit aceste imagini, mai ales că pentru educația copiilor plăteau între 800 și 1.100 de lei.

Directoarea unei grădiniţe private din Capitală este acuzată că bate copiii. Secţia 17 de Poliţie din Capitală a deschis o anchetă, la sesizarea părinţilor, după ce copiii au ajuns acasă cu vânătăi.

Trei copii de la Grădiniţa Flipper din cartierul Cotroceni ar fi fost loviţi de directoarea Ioana Neagu, potrivit plângerii făcute de părinţi. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, au fost făcute două sesizări în acest caz, iar din datele şi probele existente, rezultă "presupunerea rezonabilă" că directoarea a exercitat acte de violenţă asupra minorilor. 

Poliţiştii au făcut, joi, percheziţii acasă la directoare, dar şi la grădiniţă de unde au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere. Atât directoarea cît şi educatoare de la grădiniţă au fost duse, joi seara, la Poliţie unde au fost audiate. 

CITEŞTE ŞI Tatăl unei fetiţe de la grădiniţa unde directoarea bătea copiii: "Se trezea din somn plângând" 

Pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din grădiniţă se vede cum femeia trage de păr un copil şi îl loveşte peste faţă, în timp ce ţipă la el. Mai mult, femeia îl duce pe copil într-un loc ferit, unde se repede asupra lui şi îl bruschează. După minute în şir de tratament traumatizant, copilul urcă scările de-a buşilea şi se duce spre clasă, relatează Digi 24.

În alte imagini, suprinse tot pe camerele de supraveghere, de această dată în dormitorul copiilor, se vede cum aceeaşi femeie dă năvală în cameră şi ia, pur şi simplu, pe sus, din pătuţ, doi copii. Îi trage puternic de braţ şi îi dă afară din cameră. Alte imagini o arată pe femeie în timp ce ceartă copiii şi îi trage de haine.

Vestea că mai mulţi copii au fost agresaţi la grădiniţă i-a şocat pe unii părinţi. „Eu o ştiu pe doamna directoare de foarte mulţi ani şi nu cred aşa ceva. E un om foarte ok. Am 2 copii chiar, in două grupe diferite, nu sunt de acceaşi vârstă și nu am avut nicio problemă. Şi copiii sunt aici de foarte mici, au aproape 6 şi 8 ani", spune mama unor copii.

REACŢIA ISMB: Grădiniţa nu avea autorizaţie

"Grădinița în care copiii erau agresați „nu este acreditată și autorizată de ARACIP și funcționează în afara legii, nu este și nu intră în evidenţa ISMB", a spus, la Digi24, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Municipiului București, Marian Banu.

În aceste condiții, inspectoratul nu are nicio pârghie de a acționa în cazul copiilor agresați. „Dar sunt clar autoritățile competente care pot face cercetarea în planul faptelor de violenţă şi în planul funcționării ilegale a unității de învățământ", a mai spus purtătorul de cuvânt. El a adăugat că e de datoria părinților să verifice autorizarea unei grădinițe. „Unele funcționează cu firme de grădiniță, dar sunt autorizate sub forme de asociaţii culturale, sportive. E datoria părinţilor să ceară documentele şi aprobarea din cadrul Agenţiei pentru asigurarea calității în învăţământul preuniversitar. Este documentul fundamnetal, toate aceste grădinițe sunt postate pe site-ul ARACIP și numai acestea au dreptul să funcționeze", a mai spus Marian Banu.

- See more at: http://www.b365.ro/scene-incredibile-la-gradinita-din-bucuresti-unde-directoarea-a-fost-acuzata-ca-bate-copiii-video_247249.html#sthash.eBMzxFK2.dpuf

Etichete: copii batuti, copii batuti expertizati, expertiza copii, INML, specialistii inml

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE