Copiii care nu au urmat clasa zero nu vor putea fi înscrişi în clasa IPotrivit Legii Educaţiei, clasa zero este obligatorie pentru toţi elevii. Dar din 2012 şi până acum, zeci de mii de părinţi au profitat de faptul că legea se respectă doar în teorie. În practică, mulţi copii au fentat prima clasă din ciclul primar. Din aceasta toamnă însă, niciun elev care nu a mers mai întâi la clasa pregătitoare nu va putea fi înscris în clasa I! În această situație se regăsesc aproximativ 1.000 de copii care au împlinit vârsta de şapte ani şi nu au trecut pe la clasa pregătitoare. 

Copiii care nu au urmat clasa zero nu vor putea fi inscrisi in clasa I
Copiii care nu au urmat clasa zero nu vor putea fi înscrişi în clasa I

"În conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, învăţământul primar cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV", se precizează în metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj a declarat, recent, că, din această toamnă, niciun elev nu va putea intra în clasa I-a dacă nu a terminat clasa pregătitoare. Fără excepţii!

"Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare" se arată în documentul emis de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

 „Singura problemă apărută este momentul în care s-a anunţat această metodologie. Ar fi fost normal să se anunţe în vacanţa de vară, din 2015, astfel încât toţi părinţii să ştie acest lucru”, spune Iulian Cristescu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, potrivit Digi24.

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi spun că în România sunt aproximativ 1000 de elevi care vor împlini şapte ani până la începutul anului şcolar 2016-2017 şi nu au fost înscrişi în clasa pregătitoare.

 „Vreau să vă spun că noi am făcut un studiu al copiilor care au fost înscrişi în clasa I direct. Sunt copii care vin din străinătate. Sunt copii care vin din mediul rural, sunt copii care vin din medii defavorizate. Am avut câteva zeci de cazuri în care părinţii nu s-au preocupat şi pur şi simplu au uitat să îşi înscrie copiii la şcoală”, a precizat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului Școlar al Municipiului București.

Pe 22 februarie, pe site-urile şcolilor şi ale inspectoratelor din fiecare judeţ se va afişa numărul claselor pregătitoare din fiecare unitate de învăţământ. În perioada 24 februarie - 3 martie, părinţii şi copiii pot vizita sălile de curs.

Rămâne de văzut ce soluţie găsesc reprezentanţii de la Educaţie pentru copiii care au împlinit 7 ani dar nu au trecut pe la clasa pregătitoare. Mai ales că ministrul Adrian Curaj a declarat că nu se vor mai admite excepţii, dar că se are în vedere rezolvarea acestor situaţii, în favoarea elevilor.

 

Etichete: clasa 0, clasa I, clasa pregătitoare, înscrieri, Legea Educaţiei

0/6 COMENTARII
Curiosu'
07 Jun 20:42
+0
VOTURI
-0
Si ? Ii lasam analfabeti ? Aiureala.
Nume*
26 Apr 15:56
+0
VOTURI
-0
TUJ:I thought th;at#39&s what you meant but your dates of 1805-1812 didn't properly square with their marriage in 1810--so if you want an answer next time ask a more specific question. http://crmhxglnplj.com [url=http://vjbaoyoonl.com]vjbaoyoonl[/url] [link=http://tfjwcrcmje.com]tfjwcrcmje[/link]
Nume*
26 Apr 09:05
+0
VOTURI
-0
Voilà, je mets en ligne un post qui a à faire avec l’inde eh op ! il passe à la corbeille… Seulement parce qu’il s’agissait d’une couleur ? Enfin : Ellington, Mood Indigo. Indigo, du latin indicum, c’est à dire ‘de l’Inde’, la « septième couleur » de l&o;uqrsarc-en-ciel…
Nume*
25 Apr 22:45
+0
VOTURI
-0
Thank you for your gorgoues comment on my blog Vix. Truly appreciate it#You look amazing as usual, I know, it is so lovely to have some sutbtw.personalauwographs.wlogspon.co.ukJatindaxx http://nshrtuvn.com [url=http://abexbi.com]abexbi[/url] [link=http://bgncoplctv.com]bgncoplctv[/link]
Nume*
25 Apr 14:17
+0
VOTURI
-0
I'm imesdrsep. You've really raised the bar with that.
Nume*
23 Apr 08:12
+0
VOTURI
-0
What a joy to find such clear thngniki. Thanks for posting!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h