Copiii internați la "Marie Curie" cu SHU sunt în stare stabilă, staționarăCei patru copii cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul "Marie Curie" sunt în stare stabilă, trei dintre ei fiind supuși procedurilor de dializă peritoneală, anunță Ministerul Sănătății. 

Copiii internati la "Marie Curie" cu SHU sunt in stare stabila, stationara
Copiii internați la "Marie Curie" cu SHU sunt în stare stabilă, staționară

"Astăzi, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" mai sunt internați 4 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic. Toți cei patru copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar trei dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staționară", precizează reprezentanții Ministerului Sănătății. 

Potrivit MS, copilul care a fost externat zilele trecute și care nu mai prezintă sindrom hemolitic-uremic, rechemat în unitatea sanitară, se află sub observație medicală după ce a avut un episod febril.

"Starea de sănătate a copilului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU", precizează MS.

Conform sursei citate, în perioada următoare, sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.

Ministerul Sănătății reamintește că a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară pe care l-a transmis Ministerului Educației pentru a fi diseminat în unitățile școlare. a informat joi Ministerul Sănătății.

Etichete: copii, Ministerul Sănătăţii, sindrom hemolitic-uremic, Spitalul Marie Curie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE