Copiii nevaccinați să nu fie primiți la grădiniță și la școală - propunere a M. SănătățiiScandalul refuzării vaccinării intră într-o nouă fază - Ministerul Sănătății propune ca minorii nevaccinați să nu fie primiți în creșă, grădiniță, școală. 

Rata vaccinarii cu ROR a scazut, in 2014, in Bucuresti, pana la 78,3%, fata de 97,4% in 2013
Rata vaccinării cu ROR a scăzut, în 2014, în Bucureşti, până la 78,3%, faţă de 97,4% în 2013
Foto: evenimentsibiu.ro

În prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de act normativ care va reglementa situația imunizărilor în România, având în vedere numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării, anunță Digi 24.

Ministerul Sănătăţii vrea să îi oblige pe părinţi să îşi vaccineze copiii, în lipsa adeverinţei care să ateste vaccinarea, micuţii neputând fi înscrişi în mediul de şcolarizare.

Se au în vedere şi amenzi pentru părinţii care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care îşi duc copiii în comunitate.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a fost sesizat cu două noi cazuri de tetanos la copii.

Proiectul Ministerului Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice.

În elaborarea proiectului, Ministerul Sănătății va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministerul Sănătății a precizat în luna aprilie că proiectul va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării.

Ministerul Sănătății atenționează asupra riscului reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, dar care reapare prin refuzul vaccinării.

Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării.

Etichete: creşă, grădiniţă, şcoală, vaccin

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h