COPIL de patru ani, OMORÂT DE CÂINI în CapitalăLuni, un copil de patru ani a fost omorât de câini în Capitală. Scena de groază s-a petrecut sub ochii îngroziţi ai fratelui copilului.

Potrivit Antena 3, copilul a fost omorât de câini, pe terenul unei firme cu sediul pe malul Lacului Tei din Capitală. Trupul copilului va fi dus la Institutul de Medicină Legală pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii micuţului.

Băiatul se afla cu bunica şi fratele lui de şase ani în parc. Cei doi au dispărut de lângă bunica lor şi când au ajuns pe terenul firmei respective au fost atacaţi de câini. Ulterior, copilul de patru ani a fost găsit mort, cu muşcături pe corp. "Nici cinci minute nu a durat. Eu am stat pe bancă, i-am căutat, am întrebat lumea. Au dispărut", a spus bunica copiilor, adăugând că abia după mai mult de 45 de minute i-a găsit pe cei doi micuţi, scrie rtv.net.

"Referitor la tragicul accident în care şi-a pierdut viaţa un copil, fiind muscat de un câine, Primăria Sectorului 2 precizează că acest incident a avut loc pe un teren proprietate privată", au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au mai precizat că incidentul a avut loc pe un teren proprietate privata, pe strada Tuzla nr. 50. Terenul apartine SC Laguna Tei SRL, societate aflată în faliment.

Laguna Tei este un proiect de complex rezidenţial de lux, aflat pe malul lacului Tei. Acesta a fost dezvoltat de spaniolii de la GEA International Development, care au investit 30 de milioane de euro, însă a intrat în faliment în 2012.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, a declarat, în direct la România TV, că băieţelul de patru ani este complet desfigurat, are multiple plăgi prin muşcare atât pe cap, cât şi pe corp şi pe membre. "Copilul era complet desfigurat, avea hainele sfâşiate. Echipajele de prim ajutor ajunse la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa copilului. Erau semne evidente ale unui deces petrecut recent", a precizat Daniel Vasile.

Femeia a sunat la 112 pentru a raporta dispariţia copilului. Băiatul de şase ani, care a fost muşcat la picior, a reuşit să scape de câini şi s-a dus acasă, însă a văzut cum fratele lui mai mic a fost practic omorât de câini. Băiatul i-a povestit apoi bunicii toată scena îngrozitoare la care a asistat.

Apelul pentru semnalarea dispariţiei copilului de patru ani a fost efectuat la 112 în jurul orei 12.30. Femeia le-a spus poliţiştilor că se afla în parc împreună cu cei doi nepoţi de 4 şi 6 ani şi că nepotul cel mic a dispărut.

Zona a fost înconjurată de poliţişti, iar echipajele de poliţie fac cercetări la faţa locului.

"Nu cunosc detaliile incidentului, mă voi deplasa acolo să văd. Pentru parcul Tei am primit reclamaţii, am şi intervenit chiar acum două săptămâni. Din păcate până în momentul de faţă nu s-au finalizat procedurile pentru achiziţia de servicii de capturare, aşa că cu cele trei maşini pe care le avem am încercat să servim cât mai bine Bucureştiul", a declarat Răzvan Băncescu, din partea ASPA, autoritatea din cadrul Primăriei Capitalei care se ocupă de problema câinilor maidanezi la nivelul municipiului Bucureşti. Reprezentanții ASPA au anunțat recent că în ultimele două săptămâni, 91 de maidanezi au fost strânşi din 19 parcuri din Bucureşti.

Ulterior, coordonatorul ASPA, a declarat, luni, la B1 TV, că băiatul de 4 ani ucis de câini în zona Parcului Tei din Capitală se afla pe un teren privat, iar Primăria nu are nicio vină. "Copii se aflau într-o anexă. Deci câinii nu s-au dus în parc, iar copiii nu se aflau în parc. Incidentul a avut loc pe un teren proprietate privată. Câinii sunt din preajma parcului și sunt hrăniți de iubitorii din împrejurimi. Nu putem să strângem câinii într-o lună și să-i eutanasiem. Însă, câinii vor fi strânși de pe domeniul public și sterilizați. Cadrul legal îl avem deja aprobat, iar bugetul asigurat. Procedurile legale sunt în curs de finalizare. Până acum am avut trei mașini cu care a trebuit să cesionăm tot Bucureștiul. Urmează săptămâna asta să se finalizeze procedura de contractare a firmelor private pentru capturare și transport și răspunsul va fi mult mai prompt", a declarat Băncescu, la B1 TV.

La două ore de la această tragedie, la faţa locului au ajuns angajaţii ASPA, care încearcă să-i prindă pe câinii de pe respectiva proprietate.

În urma tragediei care a avut loc luni la prânz, fostul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaei a declarat că primarul general trebuie să îşi dea demisia. "Trebuie să fim foarte precişi când spunem de ce conform legii Programul de gestiune a câinilor fără stăpân este exclusiv al Primăriei Capitalei, motiv pentru care PDL a cerut astăzi demisia Primarului Oprescu. Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în gestionarea câinilor fără stăpân. Astăzi după atâţia ani de zile, continuă să fie omorâţi copii de câini fără stăpân, iar autorităţile strâng maiadanezii", a spus Mihai Atănăsoaei, citat de Realitatea.net.

Conform statisticilor oficiale ale Institutului Matei Balș și ale ASPA, circa 1.300 de persoane sunt mușcate de câini, lunar, în București, oraș care adăpostește peste 64.000 de mii de câini vagabonzi. În acest moment, autoritatea care se ocupă de problema maidanezilor, ASPA, are doar trei mașini cu care execută serviciile, insuficiente pentru numărul mare de haite de maidanezi existente pe străzile Bucureștiului. 

În 2013 Primăria Capitalei a alocat fonduri suplimentare față de alți ani în gestionarea problemei câinilor maidanezi, de aproximativ 3,2 milioane de euro, de trei ori mai mari decât în anii precedenţi. În acest scop au fost aprobat un proiect prin care serviciile de capturare, sterilizare și capturare vor fi externalizate către firme private. Demersurile de achiziție a serviciilor firmelor private se vor finaliza în perioada imediat următoare, conform lui Răzvan Băncescu, coordonator al proiectului. Menționam însă și faptul că propunerile ASPA au fost criticate dur de iubitorii de maidanezi organizați în asociații.

Citește și: HARTA agresiunilor câinilor vagabonzi: Unde riști să fii mușcat în București

În 2001-2002, când legislaţia prevedea eutanasierea maidanezilor, străzile Capialei au fost curăţate de 81.566 de câini.  Legea prevedea iniţial şi eutanasierea câinilor abandonaţi, însă în 2008 a fost modificată din cauza presunilor iubitorilor de câini comunitari. Acum, eutanasierea este permisă acum doar în cazul animalelor bolnave şi violente, astfel încât câinii strânşi de hingheri sunt găzduiţi pe banii publici în adăposturile primăriilor, de unde pot fi daţi spre adopţie. În acelaşi timp, câinii rămaşi liberi pe străzi sunt hrăniţi în continuare şi stimulaţi astfel să se înmulţească, iar efectele acestui fenomen se pot vedea în fiecare zi în București.

Bucureştenii care vor să ceară sterilizarea sau capturarea unor câini agresivi, pot apela către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, la telefon 021.312.95.55 , pe email la relatiicupublicul@aspa.ro, sau folosind formularul de contact de aici

Etichete: Bucureşti, copil omorât de câine

0/22 COMENTARII
liv
09 mar 21:20
+0
VOTURI
-0
Un copil de 11 ani a cazut dintr-un copac in Parcul IOR Bucuresti si a decedat.
Propunem:

Taierea tuturor copacilor din parcurile Romaniei si despagubiri parintilor, de 3 mil. euro.
Pai nu, sa nu fie discriminare!
liv
09 mar 21:17
+0
VOTURI
-0
> Ancheta procurorului nu ne-a convins
> 1.Copilul IOnut a fost gasit pe terenul SC Rezidential Tei,
> putand sa fie adus acolo deja mort. 2.Cauza decesului dat de
> medicul arab- hemoragie externa- nu se justifica, la locul
> respectiv nu exista sange, dar era masiv in afara terenului,
> pe un tapsan, unde cineva pusese si niste lumanari. 3.Cainii
> presupusi asasini, nu erau agresivi, chiar gudurandu-se cand
> au fost ridicati de acolo...iar cateaua batrana cu doar doi
> dinti care avea urme de sange pe bot, putea fi de la
> mirosirea trupului. 4.NU s-a facut TESTUL POLIGRAF asupra
> tatalui si a bunicii baiatului. 5.Fratele lui IOnut gasit de
> acel barbat, nu manifesta disperare ci era destul de relaxat
> cand a revenit in parc, putin temator doar ca bunica il va
> certa pentru ca s-a indepartat. 6.Barbatul care l-a gasit pe
> baiatul cel mare, nu stia de exstenta celuilalt frate,
> afland asta la intalnire cu bunica. 7.Baiatul cel mare va fi
> "invatat" ce sa spuna ulterior...... 8. Un copil in
> incredintarea unei batrane cu probleme locomotorii, denota
> iresponsabilitatea parintilor si decaderea lor din drepturi.
> 9.Raportul criminalistic nu dau verdict ca maidanezii au
> fost asasinii copilului.- s-a facut chiar si testul ADN- nu
> erau ale acelor caini. 10.. Procesul s-a tinut cu usile
> inchise si nici avocatii nu au avut voie sa vorbeasca despre
> cele petrecute in sedinta secreta, oare de ce? Azi deja se
> stie ca NU maidanezii de pe terenul SC Rezidential Tei au
> fost asasinii copilului nesupravegheat, mai degraba prezenta
> unor caini de lupta- sau a unui pedofil psihopat, aspecte
> care nu au fost luate in calcul in mod deliberat ca altfel
> am vorbi despre incompetenta, ori nu despre asta a fost
> vorba ci despre o actiune premeditata de inculpare a
> cainilor comunitari pentru o lege de eutanasie, ceea ce s-a
> si intamplat. Probabil daca iubitorii de a
Hound
03 sep 18:54
+0
VOTURI
-0
«Fox 02 Sep 15:52
NU cumva erau la furat de fier vechi? Nu cumva cautau prin curtea unei locatii aflate in falment si prin urmare in paragina?»

Din nou intreb, prea putin stimate Fox... De unde-ti veni ideea ca doi copii, de 4 si 6 ani, erau la furat de fier vechi?
Ca asta faci tu, nu ma intereseaza, insa sa acuzi pe altii fara dovezi e o nesimtire cam mare.

Iti poti cere scuze parintilor, "prietene"?
SORIN
03 sep 11:55
+0
VOTURI
-0
Fox e idiotul "de serviciu" al site-ului. Ca il linge in cur pe Oprescu, nu e treaba noastra, e optiunea lui. De fapt cam in asta consta viata sexuala a lui Fox, linsul in cur si masturbarea pe acest site. Nu vedeti ca el e omniprezent cu comentarii pe articolele B365 ? E pur si simplu obsedat sa comenteze orice, ii curga balele sa calareasca si el amaratul asta de site (daca n-are altceva ce calari !!). Problema prezentei cainilor in Bucuresti e cam la fel ca problema prezentei lui Fox pe site. Ambele se pot rezolva doar prin eutanasiere ! Statisticile celor care optimizeaza site-uri de acest gen arata insa ca fiecare site are cate un cretin care il calareste cu obstinatie. Fox e cretinul acestui site si as ruga cititorii sa nu-i mai dea dobitocului apa la moara si sa nu mai intre in polemici cu acest imbecil
Fox
03 sep 11:36
+0
VOTURI
-0
Vlad, asta am zis si eu: una din ipoteze era exact asta: daca terenul era neigradit, atunci de vina este proprietarul. Deci omul! Ce vina au animalele? Ele s-au adunat acolo unde li s-a permis. Nu contest tragedia, o deplang si nu cred ca vrea nimeni sa fie in locul bunicii respective. Ce am combatut cu vehementa a fost ipocrizia celor care dintr-o fobie mai mult sau mai putin justificata fata de caini s-au napustit cu ideea eutanasierii. Adica omul ii scoate pe caini in strada, el ii arunca cand ii fata cateaua, el nu ii hraneste, si tot el decide sa ii omoare ca vezi Doamne s-au inmultit. Asta e de fapt problema. Lipsa de logica si de umanitate. Care ne-a caracterizat dintotdeauna ca popor.
vlad
03 sep 10:07
+0
VOTURI
-0
Incredibil Fox, tu te-ai uitat macar la imaginile cu zona aia??? Poate aveai ceva dreptate daca era o curte privata, nu e cazul aici nene. E un simplu maidan langa lac, care la un moment dat probabil chiar facea parte din parc. L-au retrocedat cuiva, a ramas nefolosit asteptandu-se probabil banii pentru o constructie. Zona era complet neimprejmuita... cainii nu erau ai proprietarilor, ca sa spui ca protejau, poate nici nu traiau acolo. Maidanezii se misca, au teritorii destul de mari.... doar in momentul ala, erau acolo. Ce conteaza e ca sunt caini maidanezi intr-un parc. Cei 2 copii poate au fost fugariti ca sa ajunga acolo, nu e posibil sa-i acuzi de asa ceva.

Pici in penibil, exact ca cei de la Primaria Sectorului 2, care dau prima declaratie ca e proprietate privata. Ce conteaza asta??? cand daca te duci 500 metri mai jos pe strada dai de alta haita libera care putea face exact acelasi lucru???
Fox
03 sep 09:26
+0
VOTURI
-0
@Dan: Intai stergeti spumele de la gura ca semeni cu catelul din poza. Iar ai dat-o de gard cu inteligenta ta care nu a reusit sa prinda ideea nici cand ti-am explicat a doua oara. Dar nu-i nimic, acesta este scopul acestor comentarii sa incercam sa ii luminam pe cei ramasi in intuneric. Nu cainele reprezenta o proprietate privata ci se afla PE o proprietate privata. cand citesti un text, trebuie sa te opreti si aupra cuvintelor mai scurte, chiar daca par mai neimportante. Se numersc prepozitii si au darul de a da un sens sau altul unui text. Asadar nu vorbim de caine ca si proprietare privata ci de faptul ca se afla pe o proprietate privata. Iar raspunderea in acest caz revine proprietarului terenului, daca nu era ingradit terenul, sau a celui care a intrat pe proprietatea privata neinvitat.

Cat priveste supozitia ca ar fi fost copiii tai, tu Batman, ar fi trebuit sa iti dai palme singur intai pentru faptul ca ti-ai lasat copiii nesupravegheati.

Sper ca macar acum a treia oara ai priceput ceva. Si nu mai pasati raspunderea asupra unor suflete nevinovate. Responsabilitatea este doar a omului, a ta, a mea, a noastra pentru ca nu avem grija de ce se afla in jurul nostru. Stim doar sa palavragim dar cand e vorba sa facem ceva, ne dam la o parte. Aratam doar cu degetul si suntem contra! Bafta!
Hingher Pe Viata
03 sep 00:58
+0
VOTURI
-0
Exterminati maidanezii prin orice forma posibila si imposibila .
Dan
02 sep 23:41
+0
VOTURI
-0
Fox, cretinule, daca sunt caini comunitari ei nu au o proprietate, ei sunt vagabonzi.Cainii aia sunt acolo conjunctural dar nu preprezinta nicio proprietane stupidule.Daca eram tatal copiilor ardea acum si Oprescu si Ontanu si ardeai si tu asa ca sa nu se perpetueze prostia.
Iar Fox...?
02 sep 19:09
+0
VOTURI
-0
Fox, taci ca esti prost!
Un copil de 4(patru) ani si unul de 6(sase) ani erau la furat de fier vechi?
Fox
02 sep 17:46
+0
VOTURI
-0
@Dan: Hai sa iti fac o schema ca nu ai priceput si e greu. Am sa folosesc exemplul tau ca sa iti fie mai usor sa intelegi: Daca tu intri la mine pe proprietate esti infractor si ti-o iei. Daca ma ataci pe maidan tot infractor esti doar incadrarea e alta. Acum sa revenim la cazul de fata: Nu cainele a intrat pe proprietatea victimei ci invers! Dar e complicat sa intelegi asta. Conteaza foarte mult cine peste cine se duce! Pe asta nu ai inteles-o! Lasa ca te faci mare si o sa pricepi, si o sa inveti sa si vorbesti. Cainele isi apara proprietatea, nu invers. De vina e ignoranta oamenilor care face victime nevinovate. Nu aveti decat sa cautati vinovati inchipuiti dar doar oamenii au ratiune si puterea de a rationaliza. Acolo sa cautati. Spor!
Ion
02 sep 17:00
+0
VOTURI
-0
SI eu ma bag la bataie. Fox, esti ars!
Dan
02 sep 16:48
+0
VOTURI
-0
Fox, daca eu te bat intr-un parc sau te bat intr-un maidan care are proprietar conteaza locatia sau conteaza faptul ca e ilegal sa te bat oricum? Dar o sa te bat de te caci pe tine petru ca ori reprezinti niste oameni meschi ori esti ireal de prost.
Fox
02 sep 15:52
+0
VOTURI
-0
Alta discutie isterica plecata de la o falsa problema! Cainii se aflau pe PROPRIETATE PRIVATA! In cazul in care nu stiti proprietatea privata in democartie este sfanta. Daca era neingradita atunci e de vina proprietarul. Daca era ingradita, atunci vina apartine bunicii ca nu si-a supravegheat nepotul dar si copilului ca a intrat in zona respectiva. NU cumva erau la furat de fier vechi? Nu cumva cautau prin curtea unei locatii aflate in falment si prin urmare in paragina?

Si daca tot aveti ratiune, folositi-o! Ce vina au cainii ca isi apara teritoriul, privat fiind? Cine i-a aruncat in strada pe cainii vagabonzi? Nu niste specimene bipede fara ratiune si constiinta? Cainii nu au ce cauta in strada dar nu e vina lor ca au ajuns acolo. Si in loc sa invrajbiti copii impotrica cainilor, in loc sa ii invatati sa dea cu pietre dupa ei, invatati-i sa ii iubeasca si sa se joace cu ei. Sa ii hraneasca si vor descoperii in ei niste prieteni de nadejde, fideli, dispusi sa ii apere. Dar pentru asta iti tebuie cel putin doi neuroni stabili, nu o minte neteda pe care aluneca fobia de acele animale "fioroase" numite caini.

Ganditi inainte sa dati cu pietre!
Dana
02 sep 15:35
+0
VOTURI
-0
N-ati inteles: ii sterilizeaza, vaccineaza si vi-i pun pachet inapoi in brate ! Capturarea e doar temporara.
Dana
02 sep 15:34
+0
VOTURI
-0
Rapuns de la Centrul Teritorial Veterinar Sector 2, referitor la numarul de caini de pe strada - ultimul paragraf e nimicitor :

Raspundem sesizarii dvs. inregistrata la Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 sub nr. 1416/24.07.2013, prin care va comunicam ca animalele la care faceti referire vor fi luate in vederea sterilizarii, identificarii si vaccinarii antirabice.

Conform HCGMB nr. 145/ 2013, cainii fara apartinator legal se reteritorializeaza obligatoriu in zonele din care au fost capturati.
vlad
02 sep 15:14
+0
VOTURI
-0
RUSINE ONTANU!! RUSINE OPRESCU!!! Nimic altceva de zis
Adriana
02 sep 14:45
+0
VOTURI
-0
Se scuza la cazul acesta ca era "proprietate privata"... Dar paznicul unde era, ca de obicei cainii din curti asculta de paznici (era sa o patim si noi cu un grup de caini care ne-a atatacat seara pe Fundeni iesind din curtea unei institutii, dar a iesit paznicul si i-a chemat).
Adriana
02 sep 14:42
+0
VOTURI
-0
In sectorul 2 e jale cu cainii. Si nu stiu ce dracu cauta maidanezi pe strada. Cine vrea caine sa isi ia si sa si-l tina acasa, locul unor animale care devin agresive nu-i pe strazi, in parcuri, pe langa scoli si gradinite. Am avut nenumarate incidiente astfel incat am in permanenta la indemana pistol cu bile si nu-mi las copilul nici 10 secunde inafara razei mele vizuale. Stati sa vedeti ca vine iarna si babele care hranesc jivinele de pe langa scari se vor lenevi si iarasi va creste numarul de oameni muscati.
Dan
02 sep 14:15
+0
VOTURI
-0
Ontanu si Oprescu sa fie judecati pentru omor din culpa: ATI OMORAT COPILUL NEMERNICILOR!!!!
octavian
02 sep 14:08
+0
VOTURI
-0
Si ei sustineau ca au luat toti cainii vagabonzi din parcurile bucurestene. In cazurile acestea cei de la asociatiile de protectie a animalelor ar trebuii s fie trasi la raspundere si inchisi pentru ucidere. S-au opus vehement eutanasierii cainilor, iar ei de foame, la cat de multi sunt au inceput sa ucida din ce in ce mai multi oameni. Si legile ar trebuii schimbate: noi nu avem voie sa otravim cainii, altfel am putea face si puscarie, ei pot sa ucida orice copil sau adult fara probleme mari si fara sa se ia noi masuri impotriva lor, ca astfel de cazuri sa nu se mai repete la cateva luni.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE