Copilotul Răzvan Petrescu: Am cerut să aterizăm la Sibiu. Adrian Iovan a refuzatCopilotul Răzvan Petrescu a declarat, luni, că i-a sugerat pilotului Adrian Iovan să aterizeze la Sibiu însă acesta a refuzat, încurajat probabil de condițiile meteo favorabile raportate pentru zona Sibiu. "Cred a supraevaluat un pic aeronava", a spus Răzvan Petrescu. 

Copilotul Razvan Petrescu: Am cerut sa aterizam la Sibiu. Adrian Iovan a refuzat
Copilotul Răzvan Petrescu: Am cerut să aterizăm la Sibiu. Adrian Iovan a refuzat

Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu au văzut cât de aproape erau de vârfurile brazilor abia înainte de contact. 

"Fiind în plafon de nori vizibiltatea era redusă până la 0. Efectiv pilotezi aeronava doar dupa aparatele de bord. Am apreciat înălțimea brazilor undeva la 2 metri. Eu pilotam, Adrian Iovan se ocupa de degivrare", a declarat Răzvan Petrescu după prezentarea concluziilor finale ale anchetei în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni. 

Copilotul a spus că i-a sugerat lui Adrian Iovan să aterizeze la Sibiu însă acesta a refuzat. "Cred că i-a dat impuls pozitiv faptul că la Sibiu erau condiții meteo favorabile. După ce am primit feedback negativ de la comandant mi-am văzut de pilotaj", a mai spus Răzvan Petrescu. 

Nici Adrian Iovan și nici Răzvan Petrescu nu au avut timp să îi anunțe pe pasagerii din aeronavă despre impactul iminent. 

"Fiecare era ocupat cu încercarea de a rezolva cazul. Nu am mai vorbit. Eu m-am confruntat pentru prima oară cu activitatea aceasta de givraj", a povestit copilotul. 

Răzvan Petrescu mai spune că nu îl consideră pe Adrian Iovan vinovat "negru pe alb" pentru accident. 

"Nu cred ca este un vinovat negru pe alb. Prin natura misiunii, prin dorința de a salva o viață a încercat și a supraevaluat un pic aeronava. Nu pot să afirm că dl. Iovan este direct vinovat pentru așa ceva", a mai spus Răzvan Petrescu. 

Citește și RAPORTUL OFICIAL despre accidentul aviatic din Apuseni: Motoarele au înghețat, greutate prea mare

 

Etichete: accident aviatic, adrian iovan, copilor, pilot, razvan petrescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE