Poteraş închiriază utilaje de deszăpezire de la o firmă de termopaneContractul pentru inchirierea celor opt utilaje de deszapezire a fost atribuit firmei Gida Prod Serv SRL
Contractul pentru închirierea celor opt utilaje de deszăpezire a fost atribuit firmei Gida Prod Serv SRL

În cadrul multiplelor comandamente de iarnă din acest an, organizate de edilul şef Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, primarul Sectorului 6 - Cristian Poteraş a fost cel mai frecvent criticat pentru ritmul lent în care se deszăpezesc străzile ori se curăţă gheaţa de pe unele artere.

Lipsa de promptitudine a Urban SA, firma responsabilă de deszăpezirea Sectorului 6, alături de Administraţia Domeniului Public din subordinea administraţiei locale, în timpul ninsorilor abundente şi zile bune după expirarea avertizărilor meteo, l-a determinat pe primarul Poteraş să anunţe public, la sfârşitul lunii ianuarie, că renunţă la serviciile companiei private şi că va căuta un alt operator prin licitaţie publică în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice).

Între timp, Administraţia Domeniului Public Sector 6 a închiriat opt utilaje de deszăpezire şi combatere a poleiului pentru a continua lucrările de înlăturare a efectelor ninsorii. Contractul nu a fost atribuit prin licitaţie, ci prin negociere fără anunţ de participare datorită unei situaţii de "urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă".

Acordul cadru cu durata de un an a fost semnat de ADP cu firma Gida Prod Serv SRL pentru suma de aproximativ 665.000 de lei cu TVA. Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul de Finanţe, societatea ce are ca obiect principal de activitate fabricarea de uşi şi ferestre din metal avea la sfârşitul anului 2010 o cifră de afaceri de 3,6 milioane de lei şi un profit de puţin peste un milion de lei, numărând patru salariaţi.

Etichete: contract, Cristian Poteraş, deszăpezire, închiriere, Sectorul 6, utilaje

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h