Copos: Cristescu va prelua Rapidul şi va plăti datorii de 4 milioane euroOmul de afaceri George Copos a anunţat luni că FC Rapid Bucureşti va fi preluat de Nicolae Cristescu, care va achita şi datorii de 4 milioane de euro.

Rapid Bucuresti
Rapid București

Proprietarul FC Rapid, George Copos, a declarat, luni, agenţiei Mediafax, că omul de afaceri Nicolae Cristescu va prelua clubul, în zilele următoare urmând să se semneze actele de vânzare-cumpărare a acţiunilor în schimbul achitării unor datorii de aproximativ 4 milioane de euro ale grupării.

"Rapidul va fi preluat de domnul Cristescu. Ne-am întâlnit de câteva ori, este un om extraordinar şi sunt sigur că va realiza lucruri frumoase la această echipă. Noi, cei din grupul Ana, ne vom retrage, iar ca să arătăm că suntem de bună credinţă ne vom asuma şi un credit în valoare de 1,9 milioane de euro la bancă. Dânsul va avea de achitat aproximativ 4 milioane de euro, sumă care reprezintă diverse datorii", a spus Copos.

Oficialul rapidist a menţionat că semnarea actelor se va realiza în două-trei zile. "Eu acum nu sunt în Bucureşti, sunt la mare, dar mă voi întoarce. Zilele următoare, probabil în două-trei zile se vor semna şi actele", a explicat acţionarul rapidist.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

De la finele anului trecut, Clubul Rapid a trecut printr-o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a, după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

Pe 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de circa 34 milioane de euro, conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

Etichete: George Copos, nicolae cristescu, preluare Rapid Bucureşti, proprietar nou FC Rapid, Rapid Bucureşti, retrogradare Rapid

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h