Copos vinde Ana IMEP către un gigant japonezGeorge Copos vinde producătorul de motoare electrice pentru electrocasnice Ana IMEP, pe care îl controlează prin offshore-ul cipriot Megapearl Limited, către compania japoneză Nidec Corporation, cu afaceri anuale de 10 miliarde de dolari și o capitalizare bursieră de 20 de miliarde de dolari.

Copos vinde Ana IMEP catre un gigant japonez (Foto aktual24.ro)
Copos vinde Ana IMEP către un gigant japonez (Foto aktual24.ro)

"Ana IMEP S.A. este preluată de Nidec Corporation. Ana IMEP SA, compania producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti și cu o istorie de 49 de ani pe piața românească și internațională, anunță schimbarea acționariatului majoritar", se arată într-un comunicat al companiei românești.

Nidec Corporation, companie de talie mondială producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia și listată la Bursa din New York, a preluat 94,8% din acțiunile Ana IMEP S.A. de la acționarul majoritar al acesteia.

La finalul anului trecut, omul de afaceri George Copos a decis să-și acorde dividende în valoare de aproape 20 milioane lei (circa 4,4 milioane euro) din rezervele companiei și a luat act, totodată, de demisia din funcția de administrator al societății a ginerelui său, americanul de origine columbiană Diego Prada.

Nidec folosește, în prezent, tehnologii înalte de producție și se orientează către dezvoltarea unor platforme noi de creștere pentru industria auto, a electrocasnicelor și a motoarelor industriale. Compania japoneză are peste 98.000 de angajați. În România, gigantul japonez controlează din 2013 Nidec ASI Ro din Crevedia, din județul Dâmbovița.

Sursa: profit.ro. 

Etichete: Ana IMEP, copos, gigant japonez, Nidec Corporation, vânzare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE