Coreea de Nord a testat o BOMBĂ CU HIDROGENCoreea de Nord a anunţat, prin televiziunea de stat, că a testat cu succes o bombă cu hidrogen. O bombă cu hidrogen este, în general, mai puternică decât o bombă nucleară.

Coreea de Nord a testat o BOMBA CU HIDROGEN
Coreea de Nord a testat o BOMBĂ CU HIDROGEN
Foto: 10minutesastronomy.com

UPDATE: Consiliul de Securitate al ONU preconizează să se reunească de urgenţă, miercuri, pentru a discuta despre ultimul test nuclear anunţat de către Coreea de Nord, au declarat trei diplomaţi din cadrul organismului pentru Reuters.

Oficiali sud-coreeni au anunţat că au detectat, anterior, un "cutremur artificial" în apropierea principalei instalaţii nucleare nurd-coreene, informează mediafax.ro. 

Potrivit Reuters - care precizează că este vorba despre testarea unui dispozitiv nuclear miniaturizat cu hidrogen - seismul a avut magnitudinea de 5,1.

Acest test nuclear este al patrulea pe care îl efectuează Coreea de Nord, o ţară izolată, căreia Statele Unite şi ONU i-au impus sancţiuni din cauza programelor sale de rachete şi nucleare.

Coreea de Nord depune de mult timp eforturi să se doteze cu un arsenal de ogive nucleare care să poată fi montate într-o rachetă capabilă să atingă America continentală. Potrivit unor experţi, Phenianul ar deţine deja câteva bombe nucleare rudimentare. Dar se crede că nu ar fi reuşit să le miniaturizeze.

Testarea unei bombe cu hidrogen va conduce aproape sigur la noi presiuni prin impunerea unor noi sancţiuni ONU. Phenianul afirmă că va continua să-şi consolideze programul nuclear pentru a se apăra de SUA

Coreea de Nord a anunţat miercuri că va continua să-şi consolideze programul nuclear, cu scopul de a se apăra de politicile ostile ale Statelor Unite, relatează Reuters în pagina electronică.

Într-un comunicat publicat după efectuarea celui de-al patrulea test nuclear, miercuri dimineaţa, agenţia de stat nord-coreeană de ştiri KCNA subliniază că Phenianul nu va renunţa la programul său nuclear atât timp cât Statele Unite îşi vor menţine ceea ce agenţia denunţă drept o "atitudine agresivă".

Etichete: bomba cu hidrogen, Coreea de Nord

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE