Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Spitalul CF2 din CapitalăCorpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări, luni, la Spitalul CF2 din Capitală în cazul femeii care în urmă cu trei săptămâni a primit o transfuzie greşită de sânge.

Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti
Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti
Foto: ziuanews.ro

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, împreună cu un reprezentant al Ministerului Transporturilor şi cu medici specialişti, continuă investigaţiile în cazul transfuziei greşite", a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Controlul vine după ce Inspecţia Sanitară de Stat a constatat, în prima fază, că Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului nu era autorizată, iar greşeala de transfuzie a avut loc din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. În urma verificărilor, o asistentă a fost amendată cu 700 de lei şi a fost sesizat Colegiul Medicilor.

Săptămâna trecută, unitatea de transfuzii a Spitalului CF2 a fost autorizată de către inspectorii Direcţiei Sanitare Publice (DSP) Bucureşti.

Pacienta care a suferit transfuzia greşită de sânge a fost transferată de urgenţă la Spitalul Bagdasar la câteva zile după operaţie, iar săptămâna trecută a fost externată din spital, starea sa de sănătate fiind bună, a declarat, Dragoş Daviţoiu, managerul Spitalului Universitar din Bucureşti.

Etichete: cf 2, Corpul de control, Ministerul Sănătăţii, spitalul cf 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE