Lucrările la bulevardul Uranus au transformat zona într-un iad pentru riveraniNoroaiele, cauzate de şantierul interminabil, munţii de gunoi, câinii vagabonzi şi hoţii, care devastează mereu monumentele istorice din zona Berzei - Buzeşti pentru ţevi, cărămidă, scânduri şi cabluri, îi irită la culme pe riverani. De mai bine de un an ei se plâng că nu au acces spre Gara de Nord, mijloace de transport în comun sau piaţă, din cauza gunoaielor şi a gropilor pline cu noroi. Chiar dacă unii au sesizat autorităţile, cele mai multe instituţii de stat şi firmele care execută lucrările ridică din umeri şi arată cu degetul în altă parte. ”Gunoaiele zac, nu le ia nimeni de aici. Cei de la Romprest au spus că acesta e şantierul Primăriei Generale şi Municipalitatea trebuie să se ocupe. Aici e mizerie peste tot, iar cei de la Primărie nu ştiu ce să facă”, declară, cu dezamăgire, prof.dr. Nicolae Drăgulănescu, unul dintre riverani, pentru B365.ro.

Drăgulănescu a mai spus că a făcut apel la mai multe instituţii ale statului, printre care Direcţia de Sănătate Publică, Primăria Capitalei, Institutul de Stat în Construcţii şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, ca să le ceară să îndrepte situaţia, dar fără succes. ”L-am întrebat pe Ion Dedu, directorul executiv de la Direcţia de Transporturi şi Sistematizarea Circulaţiei, de ce a fost dărâmat trotuarul, pentru că era terminat. El mi-a spus că l-au stricat cei de la Enel, Distrigaz sau Netcity şi că a dat dispoziţii să se refacă trotuarul, dar muncitorii de pe şantier spun că nu le-a zis nimeni să refacă trotuarul. Ei spun că nu au bani nici pentru continuarea lucrărilor, darămite pentru trotuar. Mai mult, muncitorii de la Euroconstruct au spus că ei sponsorizează Primăria Capitalei, că nu există contract şi lucrează pe barba lor ce pot când pot. Circulaţia rutieră şi cea pietonală sunt blocate, iar ăştia nu lucrează şi nu fac nimic pentru că sunt blocaţi în procese. Toată situaţia este privită fără responsabilitate pentru riverani sau pentru comercianţii din zonă. Aproape toţi şi-au închis activitatea”, a mai declarat locatarul.

Potrivit locuitorului de pe strada Crişana, angajaţii companiei Enel le-au spus că e mai bine că hoţii au furat cablurile pentru că i-au scutit de alte cheltuieli pentru dezgroparea şi mutarea cablurilor. El mai susţine că fiecare firmă a făcut săpături după cum a vrut. Astfel, după ce angajaţii Enel au îngropat noile cabluri, au venit cei de la Net City să facă alte săpături pentru firele de pe stâlpi, iar apoi au ajuns echipele Distrigaz care au săpat din nou pentru ţevi. ”Mă afectează extrem de mult şantierul ăsta care nu se mai termină pentru că cu greu reuşesc să traversez zona asta ca să ajung la Politehnică, iar ei se fac că lucrează. Nu pot să mă duc la gară sau la piaţă pentru că mă murdăresc de noroi. Mi-e şi ruşine să mai invit pe cineva la mine acasă”, completează Nicolae Drăgulănescu, profesor la Politehnică.

Mai mult, localnicii spun că ar fi de preferat ca Hala Matache să fie dărâmată, deoarece oricum nu a mai rămas mai nimic din clădirea istorică, după ce a fost prădată de hoţii de fier vechi, chiar dacă acum au fost betonate intrările în clădire.

Riveranul a mai precizat că, după trei luni de pauză, în care nu s-a mai lucrat deloc între Bd. Dinicu Golescu şi Calea Griviţei, acum lucrează doar câţiva oameni, ”care fac ce pot sau simulează munca, între orele 8.00-17.00”, nu se fac lucrări în weekend şi nici în trei schimburi, aşa cum ar fi fost firesc pe un asemenea şantier. Până acum, a fost realizat canalul colector nou până la intersecţia cu str. Mircea Vulcănescu, dar de la această arteră şi până la str. Cameliei nu s-au început lucrările la canalul colector, iar ”această operaţie poate dura câţiva ani, ceea ce nu l-a împiedicat pe primarul general să anunţe public că în două luni va fi gata şi acest segment”, reţeaua de canalizare a imobilelor riverane nu a fost refacută, reţelele Netcity sunt instalate parţial pe str. Berzei, cu excepţia joncţiunilor cu străzile laterale Crişana, Transilvaniei şi Berthelot, la capetele cărora au ramas şanţuri neastupate, pline de noroi si gunoaie, mai spune Drăgulănescu.

În replică, Primăria Capitalei a declarat, pentru B365.ro, că ”pe tronsonul Ştirbei Vodă - Str. Mircea Vulcănescu lucrările sunt în execuţie, iar în prezent se lucrează la reţelele de utilităţi- reţeaua de canalizare".

Muncitorii, neplătiţi din decembrie

Dacă locuitorii din zonă se plâng că lucrările merg foarte greu, angajaţii de pe şantier spun că nu au mai primit salariile din luna decembrie. ”Abia acum am primit salariul pe decembrie. Eu am noroc că stau în Bucureşti, dar mi-au rămas rate de plătit, întreţinerea. Asta-i şmecheria patronatului. Eu port tije în picioare din '89, am luptat pentru dreptate şi am ajuns în feudalism”, a spus unul dintre lucrătorii de pe şantier, de la Tehnologica Radion.

”Suntem la jumătatea lui martie şi aşteptăm şi acum lichidarea de pe decembrie. Mai avem de primit bani pentru ianuarie, 65% din salariu pentru februarie şi salariul pe martie. Norocul nostru e că mai avem rude la ţară şi mai primim de acolo câte ceva de mâncare”, a declarat un alt angajat, care lucrează pentru aceeaşi firmă de construcţii.

El este convins că, din cauza întârzierilor, lucrările la străpungerea Berzei - Buzeşti - Uranus nu vor fi finalizate la termen, după cum indică panoul de pe şantier, respectiv pe 4 mai 2012, din cauza noroaielor.

Conform Primăriei Generale, "stadiul lucrărilor la străpungerea Berzei - Buzeşti - Uranus este de 65% după cum urmează:

- tronsonul Cale Plevnei- Str. Ştirbei Vodă lucrările sunt   finalizate, tronsonul fiind redat circulaţiei

-tronsonul Ştirbei Vodă - Str. Mircea Vulcanescu lucrările sunt in execuţie, in prezent se lucrează la reţelele de utilităţi- reţeaua de canalizare

-tronsonul Str. Mircea Vulcanescu-Calea Grivitei -lucrările sunt sistate ca urmare a necesitaţi modificării proiectului legat de imobilul istoric Hala Matache.

-tronsonul Calea Grivitei- Str. Occidentului lucrările sunt in executie,urmand a fi finalizate.

-tronsonul Str. Occidentului -Pta Victoriei lucrările sunt finalizate, tronsonul fiind redat circulatiei

Lucrările intregii artere Buzesti- Berzei vor fi finalizate in acest an." - arată Primăria, în răspunsul către B365.ro.

Etichete: Berzei-Buzeşti, constructie, Gara de Nord, gunoi, locuitor, lucrări, Primăria Capitalei, promo

0/0 COMENTARII
Tuca Louisa
30 mar 15:14
+0
VOTURI
-0

Oricum s-ar numi primarul ori presedintele tot se vor gasi comentarii de scris si persoane nemultumite. Important este ca nu suntem in stare sa intelegem ca ceeace se construieste este pentru noi,pentru confortul nostru.Ca se fura,ca se demoleaza niste rahaturi de monumente istorice declarate asa dupa criterii numai de ei stiute este adevarat dar,pana la a sta in procese luni de zile,a se pierde bani, e drum lung.N-am treaba cu numele primarului ,am treaba ca am ramas cu o bucatarie in drum si primesc niste raspunsuri care nu prea au legatura cu intrebarile mele .Sustin ONG urile pentru ca istoria trebuie sa ramana treaza nu ingropata dar,nu atunci cand aceasta istorie este ca cea din calea Grivitei.A ramas cladirea din Calea Grivitei nr.121 care are peretii exteriori si interiori crapati,s-a macerat caramida,imobilul care a fost demolat lipit fiind de acesta din urma (construit in 1870) parca a ajutat la craparea acestor pereti.Nu s-a facut nici o consolidare a cladirii din anul 1977 nici macar bulina nu are pentru ca spun cei din PMB noi trebuie sa facem demersuri pentru a ni se declara gradul de pericol in caz de cutremur.Sunt atatea de discutat dar daca nu ai un nume si bani nu te baga nimeni in seama.

Next
18 mar 23:14
+0
VOTURI
-0

Ne-am saturat de promisiunile acestui lenes Oprescu. Asteptam alegerile sa scapam de acest mafiot.

Boris
18 mar 23:14
+0
VOTURI
-0

O rusine de primar Oprescu, obisnuit sa incheie contracte cu prietenii USL-isti, nu face decat sa ingroape bucurestiul.

Razvan
18 mar 23:13
+0
VOTURI
-0

Praf in ochi aruncat bucurestenilor. Promisiuni care nu se respecta, termeni care niciodata nu coincid cu ce e scris pe hartie….acest Oprescu a distrus capitala.

gabi
18 mar 17:39
+0
VOTURI
-0

de vina e Oprescu . el a inceput lucrarea , el trebuia sa se asigure ca nu vor fi probleme . dar daca nu gandesti ce sa faci ? te apuci de treaba ca prostu si apoi vezi ca la jumatea drumului sunt probleme. daca consulta niste avocati buni stia dinainte ce probleme vor fi . asa ca nu mai dati vina pe unul sau pe altul , de vina este cel care a inceput totul fara sa gandeasca . daca cineva isi incepe o casa si face imprumut in banca si apoi vede ca nu a facut imprumut suficient , cine e de vina? ala ca nu si-a evaluat costurile cum trebuie asa si cu idiotul asta d eoprescu. la mihai bravu s-au turnat 5 stalpi de pod , iar de anul trecut se fac mici pe santier si daca il intrebi pe oprescu de ce se sta, o sa raspunda asa in doi peri la misto , ca de fapt se munceste in draci si ca de fapt noi cautam sa-l criticam degeaba .

DRAGULANESCU Nicolae
17 mar 22:30
+0
VOTURI
-0

DIN DECEMBRIE 2011 PE TRONSONUL MENTIONAT NU SE MAI LUCREAZA DELOC - IN IANUARIE CAND ERA USCAT SI SE PUTEA LUCRA NU A VENIt NICI-UN LUCRATOR (CU EXCEPTIA CELOR DE LA DISTRIGAZ CARE AU PUTUT LUCRA DAR DOUA ZILE, dupa care a nins puternic) ... DE LA SFARISTUL LUI IANUARIE TOTUL A FOST ACOPERIT CU ZAPADA, ACUM S-A TOPIT si desi se poate lucra, chiar si in noroi, NIMENI NU LUCREAZA...

Totusi, vazut din birou au PARTIAL dreptate:

1.Canalul colector nou (in paralel cu cel vechi) a fost realizat doar pana la intersectia cu str.M.Vulcanescu - unde s-a realizat o ramificatie ce ar fi trebuit sa iasa in str.Garii de Nord - proiect contestat de Salvati Bucurestiul...Inainte de traversarea str.M.Vulcanescu au ramas doua gropi mari (cam 6-7 m adancime si 10-15m pe diametru) NEROTEJATE SI NESEMNALIZATE ce sunt un pericol permanent pentru cei ce intra in zona... De la str.M.Vulcanescu pana la str.Cameliei (unde exista autorizatie de construire - a se vedea atasul) NICI MACAR NU S-A INCEPUT LUCRUL LA CANALUL COLECTOR - operatie care poate dura cativa ani (si care nu l-a impiedicat pe Primarul General sa anunte public ca in doua luni va fi gata si cu acest segment!) ..CE SE MAI ASTEAPTA?

2.Canalizarea imobilelor si strazilor riverane nu a fost refacuta si probabil va ramane cea a vechiului canal colector..

3.Noua retea Distrigaz a fost inceputa cu 2 zile inainte de marile ninsori - au ramas conductele neintroduse, santurile neastupate si intersectia cu str.M.Vulcanescu (pe unde trec 5 linii RATB) deteriorata si ingustata...

4.Retelele NETCITY sunt partial instalate si ingropate pe str.Berzei cu exceptia jonctiunilor cu str.laterale Crisana, Transilvaniei, Berthelot - la capetele carora au ramas santuri neastupate si camine neprotejate, actualmente pline de noroi si gunoaie..

5.Retelele ENEL si APA NOVA sunt instalate din vara-toamna, unele fiind si racordate la strazile riverane...

Se lucreaza la toate retelele cu pauze si ineficient (de ex. fiecare detinator de retele sapa, pozeaza conductele/ cablurile si apoi astupa cu pamant - aceasta succesiune reluandu-se cu pauze mari, desi traseele sunt cam aceleasi...

Desi NU SE MAI LUCREAZA DELOC pe tronsonul bd.Dinicu Golescu-str.M.Vulcanescu de aproape 3 luni, PMB stie insa DIN BIROU ca se lucreaza!!!!!!! Le-am propus sa instaleze mai multe camere video pe santier ca sa vada ce se intampla!

Antonia
17 mar 19:07
+0
VOTURI
-0

Oprescu- tovarășul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvaluiri, face parte din echipa KGB reactivată in RomaniaAcest nenorocit care a distrus Bucurestiul si ma minunez de cati naivi il cred!!!!

leo
17 mar 19:49
+0
VOTURI
-0

bla bla bla !

daia are 80 la suta din electorat ?

ai luat o razna !

Nicu Gherghilescu
17 mar 13:48
+0
VOTURI
-0

Sa se mute Udrea si PDl-ul in Hala Matache,si sa il ia si pe Nicusoe Dan!Apropo,de cand blonda nu mai e ministru,nu se mai aude,nu se mai vede marele aparator al patrimoniului bucurestean!Noul ministru,profesorul de tumbe Cristian Pterescu nu da bani la ONG-uri?

Darius
17 mar 13:09
+0
VOTURI
-0

Oprescu e cel mai mare bandit!

Nu va mai lasati pacalit de el....fura minte si isi bate joc de Capitala.

Oprescu este cel mai mare rau al nostru, trebuie oprit altfel ne termina....ne omoara ca pe cei de la Sighet prin firmele lui din Grecia.

leo
17 mar 19:50
+0
VOTURI
-0

Ramane s-o si dovedesti !

Crezi ca daca existau asemenea date, nu le facea Udrea publice ?

Mihai
17 mar 12:16
+0
VOTURI
-0

@Corneliu: daca ai putea detalia ar fi bine, altfel nu esti decat un suporter fanatic al unui primar gaunos si demagog, care in 4 ani nu a fost in stare sa inceapa si sa termine un singur proiect al lui!

Dan
17 mar 10:11
+0
VOTURI
-0

Sa-i multumiti lui Udrea si ONG-urilor sponsorizate si dirijate din umbra de catre ea.

Prin stoparea lucrarilor incearca sa-i creeze publicitate negativa lui Oprescu.

Nu va reusi.

d
17 mar 11:10
+0
VOTURI
-0

Pai stoparea lucrarilor a facut-o tribunalul care a stabilit ca Oprescu a demolat ilegal.

Fanel Mitulescu
17 mar 10:02
+0
VOTURI
-0

Nu e usor pentru riverani,asta asa e.Dar cine e de vina?In nici un caz Sorin Oprescu,ci alde Nicusor Dan si acele ONG-uri care s-au pus de-a curmezisul acestui proiect,atat de benefic pentru traficul bucurestean!

ioana
17 mar 10:50
+0
VOTURI
-0

Pozele imi aduc aminte de distrugerea cartierului Uranus. Ce n-a facut Ceausescu continua urmasii lui. In timpuri in care marile capitale investesc in transport in comun si pietonale pentru ca pretul benzinei creste si pentru ca nu are sens sa poluezi un oras in zona sa centrala, in Romania se investeste in largiri de strazi. Apropo, calvarul santierelor nu se va sfarsi dupa asfaltarea drumului.Pe loturile mici ramase in urma demolarii se vor construi noi cladiri. Nu se stie cu ce functiuni si in ce conditii. Pentru ca PUZ-ul realizat pentru aceasta interventie nu prevede nici macar atat desi asta era menirea unui PUZ. Semnal ca totul in zona va fi decis de niste baieti destepti "investitori", nu de studii ale unor profesionisti arhitecti/urbanisti.

d
17 mar 11:08
+0
VOTURI
-0

Esti prost? Cum sa fie de vina ONG-urile ca Oprescu a demolat fara autorizatii si ilegal? Oprescu are 4 procese pierdute...de ce nu a facut totul legal ca sa nu i opreasca tribunalul demnolarile?

Darius
17 mar 13:11
+0
VOTURI
-0

Oprescu n-a facut in 4 ani NIMIC de la sine!

Doar a furat si s-a imbogatit. ATAT!

Antonia
17 mar 19:10
+0
VOTURI
-0

Opprescu:

"Divorţat din 1988, Oprescu a păstrat legături cu fosta sa soţie, fata prof. Fica, medic personal al lui Ceauşescu. Cei doi au pus la punct un sistem de „afaceri“ cu diverşi distribuitori de medicamente.

Cu fosta sa soţie, Simona Fica, Oprescu- fica de securist, a rămas în bune relaţii. Îi leagă ani buni de căsnicie dar şi interese de afaceri. Simona este medic primar endocrinolog la Elias, acolo unde şi Oprescu a fost director. Misterul „succesului“ profesional l-am descoperit recent, pentru că ne-am mirat cum de Oprescu n-a ajuns chirurg la Fălticeni, de exemplu, după terminarea facultăţii. Totul se datorează socrului, prof. Fica, om de nădejde al Securităţii, fost medic personal al lui Nicolae Ceauşescu, şi tatălui, general de Securitate.

- cei doi soti au început să facă „afaceri“ specifice profesiei. Afaceri cu medicamente, cu furnizori aleşi pe sprânceană. La fel şi investiţii pentru spitalele în care lucrau. Bineînţeles, au avut amândoi grijă să-i asigure şi băiatului – Mircea Oprescu – un viitor. Pentru că Mircea a fost un copil care le-a creat mereu probleme, având un apetit, spun foştii săi colegi din facultate, către o viaţă aventuroasă, n-a fost posibil să devină chirurg, cum îşi dorea tatăl. Drept pentru care, s-au tras sfori şi a fost plantat profesor la Universitatea de Medicină, unde predă management sanitar."Oprescu vreti, asta aveti...naivilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h