Cozmin Guşă, acţionar Realitatea TV, AUDIAT la DNA în dosarul lui Ludovic OrbanCozmin Guşă, acţionar Realitatea TV, a fost audiat la DNA, marţi, în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat că a cerut bani de la un om de afaceri, bani pe care voia să-i dea la două persoane din conducerea unor posturi TV, pentru promovare în campania electorală. Guşă a declarat însă că nu este patronul de televiziune care a luat bani.

Cozmin Gusa, audiat la DNA in dosarul lui Ludovic Orban
Cozmin Guşă, audiat la DNA în dosarul lui Ludovic Orban
Foto: romaniatv.net

UPDATE 14.05 Cozmin Gușă a precizat, la ieșirea din sediul DNA, că a dat o declarație ca martor în dosarul lui Ludovic Orban, adăugând că le-a explicat procurorilor că postul Realitatea Tv nici nu a cerut bani, nici nu i s-au oferit și nici nu a avut loc vreo discuție cu liberalul despre prezența sa în anumite emisiuni.

"Singura discuție pe care am avut-o cu Ludovic Orban despre campania lui am făcut-o la cererea lui, pe 24 martie, și am vorbit despre campanie, despre șansele lui, explicându-i atunci că felul în care vom colabora cu toate partidele, nu numai cu PNL, este între structura centrală a partidului și departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii", a spus Gușă, potrivit Agerpres.

El a arătat că discuția cu Ludovic Orban s-a purtat în prezența a mai multor oameni și într-un spațiu public. "Nu poate să existe intermediar între mine și dl Ludovic Orban pentru că ne cunoaștem bine de 14-15 ani și nu-i nevoie. (...) A fost un eveniment nefericit în cariera lui Ludovic Orban", a afirmat Gușă.

Potrivit lui, prezența politicenilor la Realitatea Tv nu este contracost. Gușă se declară nemulțumit de faptul că televiziunile private sub obligate prin lege să ofere spațiu de emisie politicienilor în campania electorală.

"Probabil din exemplul Orban și cu ocazia acestei campanii, politicienii se vor gândi că este mult mai corect așa și este în spiritul economiei de piață. Există televiziuni de stat care pot să presteze pe gratis, pentru că oricum sunt falimentare și finanțate prost și televiziunile private nu au de ce să suporte un asemenea tratament", a mai declarat Cozmin Gușă. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Cozmin Guşă a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost chemat în calitate de martor.

"Am fost chemat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban. Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani. Nici nu am cerut, nici nu mi s-a oferit. Fiind un caz aşa complicat care a schimbat traseul alegerilor e datoria doamnei procuror sa elucideze acest caz, chiar în campanie", a declarat Cozmin Guşă.

udovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti”, au susţinut procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni", mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban "în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri".

Etichete: cozmin gusa, DNA, Ludovic Orban

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE