Crăciunul în bucate - Târg de produse culinare și cadouri în Piața Unirii. PROGRAMUL EVENIMENTULUI



Intre 12 si 23 decembrie, in Parcul Unirii (zona metrou Piata Unirii1), are loc targul de produse culinare si cadouri, Crăciunul în bucate, eveniment sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti.

 

Craciun in bucate - Targ de produse culinare si cadouri in Piata Unirii. PROGRAMUL EVENIMENTULUI
Crăciun în bucate - Târg de produse culinare și cadouri în Piața Unirii. PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Timp de 12 zile, vizitatorii se pot aproviziona de la targ cu produse traditionale, pentru mesele de Craciun si Revelion, provenite de la fermele din apropierea Bucurestiului, din Brasov si Prahova, dar si cu mancaruri si preparate din bucatariile altor tari: Grecia, Italia, Turcia, Iran.

Cei care vor ajunge la targ pot participa la concursuri de gatit si la diverse demonstratii si workshop-uri culinare sustinute de chefi cunoscuti, participanti la TV show-uri gastronomice cunoscute.

In Parcul Unirii vor fi amenajate si mini-restaurante unde se vor pregati pe loc, pe gratare si in ceaune, diferite mancaruri traditionale romanesti: pomana porcului, diverse tochituri, fasole cu ciolan, peste pe gratar pentru zile cu dezlegare la peste, etc, dar si din bucatarii internationale: iraniana, italiana, turceasca, greceasca.

Evenimentul din Parcul Unirii vine, pe langa produsele culinare, si cu oferta de cadouri diverse, pentru toate varstele: decoratiuni de sezon, produse vestimentare, accesorii si bijuterii handmade.

Serile evenimentului vor fi asezonate cu spectacole de colinde populare, instrumentale si vocale, dansuri si muzica populara din zonele Munteniei, Bucovinei si Maramuresului, dar si cu momente culturale (colinde, recitaluri de muzica si dansuri traditionale) din Grecia.

Nici copiii nu sunt uitati, pentru acestia fiind dedicate seri speciale de teatru, dans si muzica si diverse ateliere de stimulare a creativitatii.

Evenimentul va avea parte si de activitati caritabile organizate de Asociatia Ortodoxa pentru O Lume Noua. In acest sens vor avea loc o serie de spectacole de colinde interpretate de Judy Florescu, sub numele de Charity Christmas, pe 13, 14, 20,21,22 si 23 dcembrie, orele 14:00, dedicate strangerii de fonduri in sprijinul Andreei Ion (http:/povesteaunuizambet.wordpress.com)

Intrarea la Craciunul in Bucate este libera. Pe parcursul celor 12 zile, evenimentul este accesibil publicului larg, zilnic, intre orele 12:00 si 22:00.

Produse preparate la fermele brasovene si prahovene, dar si preparate mediteraneene

La targ vor fi prezenti producatori si distribuitori de mezeluri traditionale, branzeturi diverse si alte produse lactate, muraturi, gemuri, zacuste, miere si sucuri naturale.  Astfel amatorii de bucate traditionale romanesti vor gasi la evenimentul din centrul Capitalei, o adevarata piata volanta cu specific de Craciun, de unde isi pot lua: carnati, muschi afumat, slanina, pastrame si casuri, telemea si cascaval, toate provenite de la ferme din judetul Brasov. Si fermierii prahoveni sunt prezenti la Craciunul in Bucate, cu diverse conserve de muraturi si zacusca, cu dulceturi si gemuri de casa.

Craciunul in bucate va insemna si o calatorie in bucataria traditionala greceasca. Astfel, amatorii de preparate mediteraneene vor putea gusta din aperitive traditionale (meze) insotite de ouzo (bautura specifica Greciei). Nu vor lipsi cunoscuta musaka, pastitio (lasagna greceasca) si nici mancaruri mai putin cunoscute, precum kokkinisto (mancare greceasca cu carne de vita si sos rosu) servit cu cartofi la cuptor si preparat dupa o reteta speciala cu miere si oregano.

Cozonaci bucovineni, Dospite de Maramures si ciocolata din boabe de cacao de origine

De la Craciunul in Bucate nu vor lipsi dulciurile de sezon, cum ar fi cozonacii bucovineni cu mac si nuca, preparati dupa retete traditionale si prajituri de casa printre care se numara si Dospita de Maramures, facuta dupa o reteta veche de peste 50 de ani. In plus, oferta de dulciuri a targului cuprinde si ciocolata de casa cu fructe confiate, dar si ciocolata rafinata din boabe de cacao de origine (Venezuela, Republica Dominicana) si zahar de trestie. Grecii vor fi prezenti cu prajituri traditionale de Craciun (kourabiedes, melomakarona, baclavale cu fistic) si placinte portokalopita (placinta cu portocale).

Concurentii Masterchef te invita la workshop-uri si concursuri de gatit mancaruri din bucataria internationala

Surprizele gastronomice ale Craciunului in Bucate vin de la iranianul Moghazehi Mehrzad, fost concurent Masterchef, care propune vizitatorilor un adevarat spectacol gastronomic international, in fiecare dintre dupa-amiezele evenimentului. Impreuna cu alti concurenti ale TV show-ului culinar, grecul BAZ (Petrou Vasilious) si Maria Secrieriu, Mehrzad va organiza, intr-o bucatarie amenajata profesional, o serie de concursuri in cadrul carora doritorii pot concura pentru a-si demonstra abilitatile de bucatari, dar si pentru a castiga o serie de premii, constand in diferite produse culinare, instrumente si accesorii de gatit.

Aceste concursuri vor presupune probe simple, cum ar fi prepararea unor salate traditionale de Craciun sau de Revelion, apartinand bucatariilor altor tari.
Programul concursurilor culinare “Craciunul in Bucate” este:
Sambata - 13 decembrie, ora 16:00
Duminica - 14 decembrie, ora 16:00
Luni – 15 decembrie, ora 16:00
Vineri - 19 decembrie, ora 16:00
Duminica – 21 decembrie, ora 16:00
Marti – 23 decembrie, ora 16:00

De asemenea, concurenti Masterchef vor gati, in cadrul unor “demo - cooking” (demonstratii de gatit), pentru cei prezenti, o serie de preparate traditionale sau exotice, specifice meselor de Craciun din Romania, Grecia, Iran, Liban, Italia, pe care le vor da spre degustare publicului prezent. Chefii vor da sfaturi despre prepararea ca la carte a diferitelor mancaruri traditionale, specifice Craciunului.

Programul de demo-cooking este urmatorul:
Duminica, 14 decembrie, grecul de la Masterchef, BAZ, va gati un preparat dupa o reteta greceasca de Craciun. Sambata , 20 decembrie, intre orele 15 si 20, gateste Maria Secrieriu.

Intre 13 si 23 decembrie, la standul lui Mehrzad se vor gati si da spre degustare preparate specifice sezonului rece si produse de post: supa de linte rosie cu chimion si curcuma (Turcia), orez basmati cu linte, stafide si curry – produs de post (Iran), sholezard (desert iranian cu orez, sofran, apa de trandafir, migdale si scortisoara), salata cu: iaurt, castraveti, sfecla rosie, menta si trandafir (Iran), aripioare marinate in stil oriental. Se va servi cafea orientala cu cardamon, specifica tarilor arabe si ceai iranian cu lime uscat, cardamon, scortisoara si trandafir.    

Spectacole de teatru si ateliere de creativitate
Pe parcursul celor 12 zile de Craciun in Bucate, nu vor fi uitate familiile cu copii. Astfel, toti picii vor avea parte de numeroase surprize oferite de Mos Craciun si de provocari artistice sub forma de ateliere de pictura, reciclare creativa sau ateliere de ornat dulciuri.

Workshop-urile la care se pot inscrie copiii, dar si parintii lor, sunt:
Pictura pe ceramica – atelier sustinut de Ch'artist
Reciclare Creativa – ateliere sustinute de Creative Arts (www.creativearts.ro):
Decoratiuni de brad din bete de inghetata si din cartoane de oua
Felicitari colaje catre Mos Craciun
Braduti din hartii de cupcake
Reni din role de carton
Braduti din farfurii de carton
Atelier de decorat turta dulce

Copiii vor avea parte si de spectacole de teatru cu tematica de sezon, sustinute de MiniArtShow by Ioana Ginghina, cum ar fi "Scufita Rosie si Mos Craciun".

Etichete: Piaţa Unirii, târg

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE