Creşă, grădiniţă şi şcoală noi în cartierul ANL "Brâncuşi". Începe campania "UNIŢI RIDICĂM ŞCOALA""UNIŢI RIDICĂM ŞCOALA" este un demers al locuitorilor din cartierul ANL "Constantin Brâncuşi" demarat împreună cu Fundaţia "DIN SUFLET, PENTRU SUFLET", condusă de Ştefan Florescu pentru construirea unei şcoli, cu grădiniţă şi creşă în cel mai mare cartier de locuinţe pentru tineri din Bucureşti. În cadrul campaniei, se vor strânge semnături pentru a demonstra autorităţilor că locatarii complexului Brâncuşi îşi doresc să aibă mai aproape de casă o şcoală, o creşă şi o grădiniţă, în condiţiile în care promisiunile făcute de edilii de la Sectorul 6 în ultimii 11 ani au rămas toate neonorate. 

Campania "UNIŢI RIDICĂ ŞCOALA", demarată de Fundaţia "DIN SUFLET, PENTRU SUFLET", condusă de Ştefan Florescu, alături de comunitatea locală a cartierului ANL "Constantin Brâncuşi" îşi propune să îi aducă la masa negocierilor pe toţi factorii implicaţi, de la Primăria Sectorului 6 şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, până la Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei, astfel încât promisiunea autorităţilor de a construi o creşă, o şcoală şi o grădiniţă nouă în cartierul ANL de locuinţe pentru tineri să devină realitate. 

Cartierul ANL "Constantin Brâncuşi" din Sectorul 6 a fost dat în folosinţă în anul 2004. Prin colaborarea dintre Primăria Sectorului 6 şi ANL, această zonă a fost gândită ca una special dedicată tinerilor, astfel încât proiectul iniţial a inclus şi obligaţia Primăriei Sectorului 6 de a construi o şcoală, o grădiniţă şi o creşă.

"De atunci au trecut 11 ani şi niciunul dintre cei care s-au perindat pe la Primăria Sectorului 6, postând în primari implicaţi, nu s-a învrednicit să ducă la îndeplinire acesată sarcină, deşi, în cartierul Brâncuşi locuiesc în prezent aproximativ 8.600 de persoane, fiindcă mulţi dintre tinerii beneficiari de repartiţii şi-au întemeiat familii şi au astăzi copii. De aceea, la solicitarea celor care îşi doresc ca şi micuţii lor să beneficieze de condiţii propice desfăşurării în bune condiţii a procesului educaţional şi să aibă şcoala aproape de casă, am iniţiat impreuna cu comunitatea locală din Cartierul Brâncuşi şi Fundaţia Din Suflet, Pentru Suflet, campania „UNIŢI RIDICĂM ŞCOALA", prin care dorim să demareze construirea unei şcoli, a unei grădiniţe şi a unei creşte noi în incinta cartierului Brâncuşi", a declarat preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", Ştefan Florescu. 

Conform sursei citate, în cadrul campaniei vor fi strânse semnături care să demonstreze încă o dată autorităţilor că oamenii îşi doresc construcţia unităţilor de învăţământ în cartier, astfel încât copiii din complexul ANL "Constantin Brâncuşi" să nu mai fie nevoiţi să parcurgă zilnic distanţe considerabile până la şcoală, în condiţiile în care zona cartierului este deservită doar de o singură linie RATB, iar cea mai apropiată unitate de învăţâmânt, atât şcolar, cât şi preşcolar, este situată la o distanţă măsurată în kilometri.

"Ulterior, anexând listele cu semnături, vom înainta petiţii către Primăria Sectorului 6, Consiliul Local Sector 6, Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Sector 6, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi către Ministerul Educaţiei, astfel că promisiunea făcută la darea în folosinţă a cartierului, aceea de a avea creşă, şcoală şi grădiniţă, să devină realitate", a menţionat Florescu. 

Unde se strâng semnături pentru campania "UNIŢI SALVĂM ŞCOALA"

Bucureştenii care doresc să semneze în cadrul campaniei "UNIŢI SALVĂM ŞCOALA" pentru construcţia unei şcoli, a unei grădiniţe şi a unei creşe în cartierul ANL "Constantin Brâncuşi" pot face acest lucru la corturile special amplasate în acest sens la următoarele adrese:

- Strada Valea Oltului/ strada Valea Ialomiţei,

- strada Valea Ialomiţei/ strada Valea Doftanei,

- Aleea Pasărea în văzduh-capătul autobuzului 168

- în Parcul Constantin Brâncuşi.

Etichete: campania UNITI SALVAM SCOALA, cartierul ANL Constantin Brancusi, creşă, fundatia din suflet pentru suflet, gradinita anla constantin brancusi, şcoală, Sectorul 6, Ștefan Florescu, uniti salvam scoala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE