Cresc cheltuielile pentru parlamentari. CE CADOURI ȘI-AU FĂCUT AZIParlamentarii români au votat în Comisia de Statut majorarea sumei pentru cazare, de la 4.000 la 4.600 de lei. Şi nu doar atât. Deputații și senatorii vor bani şi pentru transportul în colegiu.

Cresc cheltuielile pentru parlamentari. CE CADOURI ȘI-AU FACUT AZI
Cresc cheltuielile pentru parlamentari. CE CADOURI ȘI-AU FĂCUT AZI

Parlamentarii vor primi bani mai mulţi pentru cazare şi transport.Deputaţii şi senatorii au votat în Comisia de Statut să-şi mărească suma destinată cazării, de la 4.000 la 4.600 de lei.

"Parlamentarii nu mai beneficiază de autoturisme în colegiile și circumscripțiile teritoriale, fiind în imposibilitatea de a achiziționa un număr așa mare de mașini și luând exemplul Parlamentului European. Li se acordă lunar, pe durata mandatului, o sumă forfetară pentru acoperirea cheltuielilor pentru sport din circumscripții. Această sumă forfetară este de 1.400 de lei", a spus vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, potrivit realitatea.net. 

Şi nici de transportul în colegiu nu mai sunt mulţumiţi. Dau vina pe maşinile vechi şi costisitoare, aşa că parlamentarii preferă să-şi deconteze de acum înainte câte 1.400 de lei pe lună şi să nu mai beneficieze de maşină de serviciu.

Înainte, pentru drumurile făcute în teritoriu, deputaţii puteau alege între a avea maşină de la Parlament sau decontarea sumei de 1.000 de lei.

Propunerile au fost aprobate în Comisia de statut a Parlamentului. Decizia finală aparţine plenului comun şi ar putea fi luată marţi, înainte de moţiunea de cenzură.

Etichete: cadou, cazare, cheltuieli, deputaţi, parlament, parlamentari, senatori, transport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE