Cresc indemnizațiile pentru mamele care adoptă copii mai mari de doi aniNoi beneficii pentru mamele care adoptă copii mai mari de doi ani. Potrivit modificărilor aduse legii adopţiei, mamele ar putea beneficia de o indemnizaţie de aproximativ 1.700 de lei şi de concediu de acomodare de un an. Noile prevederi au fost aprobate marți Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

Cresc indemnizatiile pentru mamele care adopta copii mai mari de doi ani
Cresc indemnizațiile pentru mamele care adoptă copii mai mari de doi ani

Legea adopției ar putea fi modificată. Deputaţii din Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor au amendat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, iniţiat de Guvern, la propunerea deputaţilor PNL, pentru ca mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de "o indemnizaţie de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referinţă) şi de concediu de acomodare de maxim 12 luni", acordate la cererea părintelui adoptator, deşi Guvernul propusese o perioadă de 6 luni.

Deputatul PNL Florica Chercheş a explicat ca mamele care adopta copii cu vârsta mai mare de 2 ani ar urma să primească o indemnizaţie de aproximativ 1700 de lei pe lună, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizaţia de creştere a copilului, scrie ZF. 

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopţie pentru copiii români, în România.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, iniţiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Etichete: adopţie, concediu, indemnizaţie, legea adopției, mame

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h