Salariile bugetarilor ar putea creşte cu 10%, din 1 decembrieDeputații din Comisia de muncă au propus, printr-un amendament, majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor, începând cu luna decembrie.

NOUA LEGE A SALARIZARII. Care va fi cel mai mare salariu de bugetar. Cu cat va creste salariul minim
NOUA LEGE A SALARIZĂRII. Care va fi cel mai mare salariu de bugetar. Cu cât va creşte salariul minim
Foto: ziuaveche.ro

PSD a depus un amendament in comisiile reunite de Munca din Camera Deputatilor prin care cere cresterea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor de la 1 decembrie 2015. PSD a depus amendamentul la OUG care prevedea cresterea salariilor in sistemul medical. Amendamentul care ar da o lovitura uriasa bugetului pe 2016 a fost votat de coalitia PSD-UNPR-ALDE si urmeaza sa intre maine la vot in plenul Camerei Deputatilor, care este camera decizionala, informeaza hotnews.ro.

"PSD a venit peste noapte, pe genunchi, fără nicio fundamentare şi în cel mai populist mod cu un amendament prin care de la 1 decembrie 2015 cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, deşi în actul normativ care era discutat se prevedea doar creşterea salariilor în sistemul medical şi cel de asistenţă socială cu 25%, măsură pe care PNL a şi sprijinit-o de altfel. PNL s-a abţinut la votul pentru creşterea otova cu 10% a salariilor din sistemul bugetar pentru că iniţiatorii nu au venit cu niciun argument care să ne asigure că această creştere este sustenabilă şi nu doar o nouă manevră de campanie electorală a PSD. Am avut în vedere că la acest moment ţara are doar un guvern interimar, că nu avem încă un proiect de buget pe 2016 trimis în Parlament, că nu avem o lege a salarizării unitare şi niciun acord cu instituţiile financiare internaţionale" a precizat deputatul Claudia Boghicevici (PNL), membru in comisia de munca. 

Etichete: salarii, salarii bugetari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE