Criatian Burci, patronul Prima TV, ar putea prelua trustul Intact. Gâdea și Badea, pe lista neagrăCristian Burci, patronul grupului care deţine Adevărul Holding şi Prima TV, a iniţiat demersurile pentru a cumpăra de la Raiffesen Bank creanţa deţinută de această bancă în cazul holdingului Intact (Antena 3, Antena 1, Jurnalul Naţional, Radio Romantic, Euforia TV, Radio Zu etc).

Criatian Burci, patronul Prima TV, ar putea prelua trustul Intact. Gadea si Badea, pe lista neagra
Criatian Burci, patronul Prima TV, ar putea prelua trustul Intact. Gâdea și Badea, pe lista neagră
Foto: paginademedia.ro

Informația a fost publicată pe site-ul Reporter Virtual și confirmată de surse din piaţa media pentru această publicație online.

Raiffeisen Bank este cea care a împrumutat masiv trustul media al familiei Voiculescu în afacerea de preluare a fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA).

Condamnarea lui Voiculescu la 10 ani de închisoare în acest caz a pus banca în situaţia de a-şi vedea banii pierduţi; statul a preluat întâietatea în executarea bunurilor Intact pentru recuperarea prejudiciului produs de afacerea ICA – aproximativ 60 de milioane de euro.

Astfel, Raiffeisen Bank a cam rămas cu buza umflată. În primă fază, banca a jucat la intimidare anunţând că ar putea ataca în instanţă decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care Fiscul primea dreptul de a confisca, libere de orice sarcină, bunuri, terenuri şi imobile aparţinând Grivco şi Intact Media Group şi pentru care banca avea garanţie ipotecară în contul unor credite ce însumează 46 milioane de euro. Ulterior însă, nu a mai apărut nicio informaţie credibilă despre un astfel de demers.

Surse credibile din lumea avocăţească au relatat şi ele pentru Reporter Virtual că Burci negociază intens cu Raiffeisen şi ar fi ajuns chiar la un acord de principiu. În primă fază, după o acţiune în justiţie, Burci ar fi doar acţionar minoritar, ulterior, printr-o preluare forţată, putând deveni acţionarul care să deţină pachetul de control.

Informaţia nu a fost confirmată de niciuna dintre părţile implicate în această tranzacţie.

La „Antene" se zvoneşte deja că Burci ar fi luat deja 40% din acţiunile Intact, dar informaţia nu a explodat în presă.

Patronul Prima TV ar avea pregătită deja o listă neagră cu vedetele Antenelor care vor fi concediate. Printre cei care ar putea fi îndepărtaţi din Intact se află, pe lângă nume importante din zona executivă, şi vedete precum Mihai Gâdea (director al Antenei 3 şi realizator la „Sinteza zilei") şi Mircea Badea (realizator al emisiunii „În gura presei").

Etichete: Adevărul Holding, antena 3, cristian Burci, Dan Voiculescu, Raiffeisen Bank, trustul Intact

0/1 COMENTARII
Jolis mircea
09 dec 22:11
+0
VOTURI
-0
Nu mor caii cand vor cainii..Ridicol articol. Jalnice dorinte!Oameni neputinciosi care nu au valoare astfel incat sa-si doreasca propria performanta si se complac in a-si dori moartea celor de valoare!Oameni mici, valoare zero!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE