Crimă macabră într-o familie de romi. Doi bebeluşi, găsiţi congelaţi într-un frigiderO scenă macabră a fost descoperită de autorități în Galaţi, acolo unde o femeie care a născut acasă doi copii gemeni a băgat nou-născuţii în pungi de plastic și i-a pus în frigider, la congelat. Totul a ieșit la iveală după ce mamei i s-a făcut rău. Medicii chemaţi în ajutor de iubitul ei nu au putut să o salveze, dar au avut parte de un adevărat șoc după ce au găsit bebeluşii morți, la congelat.

Crima macabra in Galati
Crimă macabră în Galați

O femeie, de etnie romă, şi-a ascuns sarcina luni de zile, iar când i-a venit sorocul a născut singură acasă. După ce și-a adus copiii pe lume, mama i-a băgat într-o pungă, în frigider, potrivit Agerpres.

La câteva ore după i s-a făcut rău, concubinul său a sunat după ajutor. Medicii au găsit-o pe femeie în stop cardiorespirator şi nu au mai reuşit să o salveze. Când au întrebat de bebeluşi, salvatorii au avut un şoc.

"Am solicitat să consultăm şi nou născuţii. Tatăl ne-a condus într-o altă încăpere de unde a scos din frigider un sac menajer şi ni l-a prezentat", a declarat medicul Liviu Călin.

Criminaliştii au descoperit că gemenii au fost înecaţi înainte să fie băgaţi în frigider. În prezent, a fost deschis un dosar de pruncucidere. Mai mult de atât, mama a murit din cauza unei hemoragii.

'Au venit cei de la ambulanță, au găsit copiii decedați. Nu pot să vă spun mai multe lucruri decât că noi am început cercetările și s-a început urmărirea penală 'in rem' sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă', a declarat Vlad Grigorescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Liderul romilor din Galaţi şi vecinii susţin că femeia, care mai avea 6 copii, era o mamă model și nu înțeleg ce a determinat-o să-și omoare pruncii.

"Sa-i ascunzi in frigider, e o chestiune pe care n-am mai intalnit-o niciodata. Sunt probleme legate de tulburare de discernamant imediat dupa nastere, asa cum se semnaleaza in pruncuciudere. M-as disocia intr-o anumita masura si de depresia post, faptul că a ascuns sarcina. Aceste aspecte duc la premeditari", a spus Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Medicii legişti urmează să facă autopsia și să stabilească dacă bebeluşii s-au născut morți sau au fost ucişi. În plus, ei trebuie să stabilească dacă iubitul femeii a avut vreo implicare.

Din primele cercetări nu se exclude ipoteza ca femeia să își fi ucis nou născuții iar apoi să i se fi făcut rău, după ce a născut fără supraveghere medicală. Copiii au fost găsiți într-un sac menajer în frigider.

"Tatăl a afirmat că pacienta a născut în urmă cu câteva ore. Am solicitat să consultăm și nou-născuții, tatăl ne-a condus într-o altă încăpere, unde a scos, dintr-un frigider, un sac menajer și ni l-a prezentat. La un prim consult am constat că cei doi nou-născuți erau decedați, aceștia fiind de mai multe ore în frigider, în acel sac menajer. După o primă cercetare și verificare a pacientei, aceasta nu prezenta urme de violență. Ne facem să ne gândim la ipoteza unei morți de cauză medicală, o complicație a nașterii nesupravegheate", a precizat Liciu Călin, medic la SMURD Galați.

Autopsia și ancheta vor stabili cauzele care au dus la tragicul eveniment.

Etichete: crimă, crima galati, crima macabra, galați, pruncucidere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h