CRIMĂ rezolvată după 18 ani. Un PROFESOR universitar din București a fost REŢINUTUn profesor universitar de la Universitatea Hiperyon, acuzat că a ucis din gelozie o femeie în anul 1998, a fost reţinut, marţi, la 18 ani de la comiterea crimei. 

Polițiștii criminaliști au identificat marți autorul crimei comise în anul 1998 în sectorul 3 al Capitalei.

Profesorul Dan Păcurariu, considerat principalul suspect în cazul morţii profesoarei de limba chineză Mihaelei Fulga, în vârstă de 30 de ani, a fost audiat la sediul Poliţiei Capitalei, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţia Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Ghebaur.

Femeia a fost ucisă în anul 1998, din gelozie, într-un apartament situat într-un bloc de pe Bulevardul Liviu Rebreanu. De atunci, cazul a rămas cu autor necunoscut. Omorul a fost disimulat la acea vreme în jaf, iar victima a fost găsită moartă în apartamentul său din București.

Citește și Crimă în Capitală: A fost omorâtă de bărbatul pe care l-a cunoscut în urma unui anunț matrimonial

Din informațiile autorităților, profesorul reţinut era suspect şi în urmă cu 18 ani. Acesta făcuse o pasiune nebună pentru victima sa, profesoara Mihaela Fulga. Cu toate acestea, probele au fost insuficiente, la acea vreme, pentru incriminarea cadrului universitar. Cercetările în acest caz au fost făcute de Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În cursul zilei de marţi, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva profesorului pentru săvârşirea infracţiunii de omor, precum şi reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa victimei F. M.-G. (în vârstă de 30 de ani), situată în mun. Bucureşti, sector 3, inculpatul P. D. a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebită, cauzându-i în această modalitate leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul – victima a fost descoperită, în stare de putrefacţie, în seara zilei de 29 iunie 1998.

Agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv (o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc.), între victimă şi inculpat existând o viziune diferită asupra relaţiei.

Citește și Crimă în București: a înjunghiat victima și a ascuns-o într-un stufăriș din Teleorman

Dan Păcurariu, născut în data de 21. 11. 1961 este un cunoscut arhitect român, profesor la universitatea Hyperion, fiul lui Dimitrie Păcurariu, un recunoscut istoric și critic literar român.

 

Etichete: crima bucuresti, Dan Păcurariu, profesor acuzat de omor, profesor universitar, profesor universitar acuzat de crima

0/1 COMENTARII
Marius
08 Mar 21:13
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h