Crin Antonescu: Dacă Iohannis are în mod clar mai mult ca mine, mergem cu el la prezidențialeCrin Antonescu a acceptat posibilitatea ca primarul Sibiului să participe la alegerile prezidențiale din decembrie 2014 în locul său, din partea PNL. 

Basescu: Iohannis ar avea sanse sa fie presedinte si daca ar candida independent. L-as vota
Băsescu: Iohannis ar avea şanse să fie preşedinte şi dacă ar candida independent. L-aş vota
Foto: ziuanews.ro

Crin Antonescu a vorbit la Adevărul Live despre posibilitatea ca Iohannis să devină candidatul PNL la președinție: 

"Evident, dacă s-ar lua o decizie referitoare la candidatura lui Iohannis, aş respecta-o. Nici eu, nici Klaus Iohannis, nu confundăm ceea ce de un an de zile s-a practicat, şi anume scorul de încredere al cuiva cu intenţia de vot la prezidenţiale. Are una dintre cele mai mari cote de încredere, a sporit uşor, nu a fost afectată de conflictul prezenţei sale în Guvern, dar nu ştim care ar fi intenţia de vot pentru un Klaus Iohannis candidat la Preşedinţie. Nu are chestiunea asta în agendă. Nu e un om care să stea să aştepte: domnule, mă cheamă cineva să fiu candidat, să mă pună preşedintele Senatului? Nu e exclus, dar nu avem în plan aşa ceva.  E un semn de întărire, dar niciodată singur nu a făcut challenge pentru primul loc. E un efort psihologic, dincolo de atacurile inamicilor noştri, e o bătălie şi în interiorul nostru. Mulţi nu cred că poţi să faci asta. Ce, unde candidează fiecare rămâne de văzut." - a spus președintele PNL.

Crin Antonescu a făcut referire și la celbrul moment "Dragă Stolo", când Traian Băsescu a devenit candidat în locul lui Theodor Stolojan: "Şi eu, şi Iohannis - nu ştiu dacă Iohannis plânge de felul lui - şi cu scamatorii din alea, să plângem unul cu altul, nu o să ne vedeţi. Dacă ajungem în situaţia în care suntem pe pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot Iohannis are în mod clar mai mult ca mine, orice partid se gândeşte şi eu, primul, mă gândesc: să mergem pe cel care are mai multe şanse. Nu e deloc scopul vieţii mele Preşedinţia cu orice preţ. Dacă era aşa, altfel ar fi decurs relaţiile cu PSD. Acum s-a terminat USL, dar de anul trecut am spus clar PSD că dacă dânşii înţeleg prin preşedinte unul cumine, nu au găsit omul."

Etichete: alegerile prezidențiale 2014, candidat, Crin Antonescu, decembrie, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE