Deputatul Aurelia Cristea: Legea anti-fumat va avea și un ghid de punere în aplicareInițiatoarea legii anti-fumat, deputatul Aurelia Cristea, a anunțat că legea va avea un ghid de punere în aplicare, care urmează să fie elaborat în urma unor consultări cu guvernul şi patronii de localuri. Ghidul va apărea înainte de 16 martie- data la care legea intră în vigoare.

Cristea: Legea anti-fumat va avea si un ghid de punere in aplicare
Cristea: Legea anti-fumat va avea și un ghid de punere în aplicare
Foto: ghidularadean.ro

"Urmează să stabilim o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului de Interne, ca să agreăm împreună un regulament de implementare în cazul situaţiilor care mai trebuie lămurite. Au mai venit întrebări din diverse situaţii particulare şi atunci trebuie să explicăm cum se înţelege legea. Nu trebuie să particularizăm fiecare situaţie care apare, scrie clar în lege că fumatul este interzis în spaţiul public, personal nu cred că sunt chestii de interpretat. Dar poate că merită această discuţie. pentru a avea o cât mai corectă înţelegere a sensului textului de lege. Eu îmi doresc ca legea aceasta să fie cât mai bine înţeleasă şi cât mai bine acceptată", a explicat pentru MEDIAFAX.ro deputatul PSD.

În ceea ce priveşte delimitarea spaţiilor publice închise, ea a explicat că practic singurul loc unde se va putea fuma este pe terasa restaurantelor, în aer liber.

Cât despre patronii care se abat de la regulă, sancţiunile ar trebui aplicate gradual, crede Aurelia Cristea.

"Dorinţa nu este să închidem imediat orice local care încalcă legea, dorinţa este ca sancţiunile să fie aplicate gradual. Înainte de a da sancţiuni, se pot da avertizări, aşa scrie în legea contravenţiilor, până când lucrurile intră într-o stare de normalitate", a spus Cristea.

Nu în ultimul rând, pentru elaborarea ghidului, Cristea spune că va mai avea loc o a doua întâlnire şi cu proprietarii de restaurante, baruri, cafenele şi cu reprezentanţii asociaţiilor hoteliere.

Legea va intra în vigoare pe 16 martie.

Etichete: fumat, lege, lege anti-fumat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE