Cristian Buşoi: În Capitală sunt între 300 şi 400 de tone de praf toxic pe kilometru pătratŞantierele interminabile, activitatea industrială  şi traficul din Bucureşti afectează sănătatea locuitorilor Capitalei. Liberalul Cristian Buşoi a declarat, marţi, că gradul de poluare din Capitală este alarmant. Potrivit acestuia, în Bucureşti se înregistrează între 300 şi 400 de tone de praf toxic pe kilometru pătrat.

Cristian Busoi: In Capitala sunt intre 300 si 400 de tone de praf toxic pe kilometru patrat
Cristian Buşoi: În Capitală sunt între 300 şi 400 de tone de praf toxic pe kilometru pătrat
Foto: Eduard Enea- adevarul.ro

Cristian Buşoi a citat dintr-un raport al Comisiei Europene, publicat zilele trecute, care arată că bucureştenii inspiră zilnic zeci de substanţe toxice, peste limita de siguranţă.

"Sunt mai multe cauze care au dus la acest nivel alarmant al poluării în Capitală: traficul, activitatea industrială, şantierele nesfârşite, dar, mai presus de acestea, nepăsarea administraţiei locale,care nu a făcut nimic pentru adescuraja traficul rutier ori pentru a reglementa mai strict activităţile agenţilor economici care poluează.Aceasta, deşi Comisia Europeană a notificat România, încă din februarie 2013, asupra nivelului ridicat de poluare, cerând acţiuni concrete pentru reducerea poluării aerului. În 2011, Primăria a cumpărat un laborator mobil de testare a aerului din oraş pe care a plătit peste 1 milion de lei, dar nu a făcut nimic pentru a reduce nivelul poluării în oraş", a spus Buşoi, citat de Mediafax.

Vezi aici: RAPORT OFICIAL: Bucureștenii au fost expuși continuu la niveluri nocive de poluanți

Etichete: cristian busoi, poluare, praf

0/2 COMENTARII
...
21 oct 09:36
+0
VOTURI
-0
pai descurajezi traficul rutier prin imbunatatirea condittilor de calatorie din RATB si prin largirea reletelei de metrou. Avem nevoie de metrou in toate cartierele Bucurestiului nu numai in anumite zone. Cum ar trebui sa ajung la serviciu daca stau in la piata rahova?
vasile
21 oct 08:00
+0
VOTURI
-0
Pai sa sarim repede sa-l votam si pe-asta la Primarie, ca doar asta vrea. Il doare in cvr pe el de praful pe care-l respira penisimea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE