Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene, a depus jurământul la Cotroceni UPDATECristian Ghinea este noul ministru al Fondurilor Europene, după ce Aura Răducu şi-a dat demisia. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Ghinea.

Cristian Ghinea, ministrul al Fondurilor Europene
Cristian Ghinea, ministrul al Fondurilor Europene

UPDATE 17.32 Cristian Ghinea a depus, la Cotroceni, jurământul în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

"Vă felicit pentru acest mandat şi vă doresc succes. Este un lucru arhicunoscut că fondurile europene pe care le poate accesa România sunt o mare oportunitate pentru noi  (...) Am avut o exprienţă nu neapărat nefericită, dar o experienţă care ne-a aratat in perioada 2007-2013 ca anumite lucruri trebuie rezolvate foarte repede. Toata lumea a invatat ceva din acea etapă bugetară si toti cei care ştiu despre ce este vorba se asteapta sa ne apucam un pic mai repede de implementarea proiectelor. O parte din munca care trebuia facută s-a facut. Dar lucrurile, dupa parerea mea, nu s-au miscat destul de repede. (...) Va doresc sa aveti suficientă energie să puneti in practică aceste lucruri", a spus preşedintele Klaus Iohannis, după ce Ghinea a depus jurământul. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Cristian Ghinea în funcţia de Ministru al Fondurilor Europene.

De asemenea, şeful statului a desmnat decretul prin care ia act de demisia din funcţia de Ministru al Fondurilor Europene a Aurei Răducu.

Miercuri, la ora 17.30, Cristian Ghinea va depune la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură.

Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, şi-a dat demisia din funcţie, la solicitarea premierului. Dacian Cioloş s-a arătat nemulţumit de activitatea Aurei Răducu şi i-a cerut să se retragă din cabinet. 

Noul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este licenţiat al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În perioada 2007 - 2008 el a absolvit un master la London School of Economics, Marea Britanie, iar specializarea sa este în stuctura instituţională a UE, democratizarea, studiile media, transparenţa în administraţia publică şi în Republica Moldova. Ghinea are şi o activitate de jurnalist şi publicist.

El a avut o rubrică politică saptămânală în revista Dilema veche, dar şi-a încetat colaborarea din toamna trecută, odată cu acceptarea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în Guvernul Cioloş. De asemenea, el a avut rubrici saptămânale în Cotidianul şi România liberă şi a publicat pe www.contributors.ro. În 2012, Cristian Ghinea a publicat cartea "Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie", dar a fost şi co-autor al mai multor lucrări alături de Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ioniţă, Cristian Pătrăşconiu.

Până în noiembrie 2015, când a acceptat să fie consilier al prim-ministrului Dacian Cioloş, Cristian Ghinea a fost membru în consiliul director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE). Pe 26 aprilie 2016, Cristian Ghinea a fost propus de premierul Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, decretul fiind semnat de preşedintele Klaus Iohannis. Ghinea o înlocuieşte pe Aura Răducu, al doilea ministru al Cabinetului tehnocrat care a demisionat, la solicitarea şefului Executivului.

Etichete: Cristian Ghinea, Klaus Iohannis, ministrul fondurilor europene

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE