Cristian Meleșteu, fost director în Ministerul Tineretului și Sportului, URMĂRIT PENAL UPDATECristian Meleșteu, fost director în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind citat într-un dosar de corupție. Meleşteu a fost pus sub urmărire penală, fiind acuzat de abuz în serviciu şi uz de fals.

Cristian Melesteu, director in Ministerul Tineretului si Sportului, la DNA intr-un dosar de coruptie (Foto epitesti.ro)
Cristian Meleșteu, director în Ministerul Tineretului și Sportului, la DNA într-un dosar de corupţie (Foto epitesti.ro)

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de MELEȘTEU CRISTIAN, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracțiunilor de  abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi uz de fals. 

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, "suspectul Meleșteu Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport, a organizat la un hotel din Poiana Brașov o tabără politică de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic."

Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor peste 100 de participanți, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică, precizează DNA.

De menționat este că o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie".

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, Cristian Meleșteu a fost chemat, luni, la DNA în calitate de suspect. Sursele citate susțin că în dosar ar fi vorba de finanțarea ilegală a unei tabere politice a TSD Argeș. Cristian Meleșteu nu a dorit să facă declarații jurnaliștilor prezenți la DNA.

Etichete: Cristian Meleșteu, director ministerul tineretului si sportului, DNA, dosar corupţie, suspect

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE