Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida la Primăria Sectorului 4. Decizie definitivăCristian Popescu Piedone nu mai poate intra în cursa electorală pentru un nou mandat de primar. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, candidatura lui Piedone la Primăria sectorului 4, decizia fiind definitivă. Piedone îşi anunţase candidatura ca independent, însă aceasta a fost contestată în instanţă.

Piedone nu poate candida la Primaria Sectorului 4
Piedone nu poate candida la Primăria Sectorului 4

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Cristian Popescu Piedone luase decizia de a candida pentru un nou mandat de primar al sectorului 4, funcţie la care a renunţat după tragedia din Colectiv. Astfel, acesta intra în cursă ca independent. Cu toate acestea, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins candidatura acestuia, decizia fiind definitivă, anunţă news.ro.

Tribunalul Bucureşti "admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimba in parte sentinţa civilă apelată în sensul că: admite contestaţia formulată de contestatorul Piperea Gheorghe impotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 - sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine in rest dispoziţiile sentinţei civile apelate".

"Referitor la contestaţia depusă de petentul Piperea Gheorghe, în ce priveşte, în primul rând, susţinerile că nu sunt îndeplinite cerinţele legale, deoarece numărul total al alegătorilor din Circumscripţia electorală nr. 4, Sector 4, este de 274.190, iar lista de susţinători a intimatului trebuie să cuprindă 2.742 de susţinători, instanţa arată, astfel cum s-a reţinut mai sus, că numărul persoanelor care au semnat în listele de susţinători ai intimatului depăşeşte 2.742", susţin magistraţii.

Totodată, instanţa subliniază "că, în acord cu argumentele expuse anterior referitoare la obligaţia de a respecta legea, o instanţă de judecată nu poate adăuga la lege. În acest sens, instanţa constată că printre condiţiile de admisibilitate a candidaturii, enumerate de Legea nr. 115/2015 nu se numără şi necesitatea unei probe vizuale a strângerii semnăturilor susţinătorilor şi nici realizarea unei campanii publice în acest sens".

Eugen Iancu preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 a declarat, pentru MEDIAFAX, imediat după decizia instanţei, care a interzis candidatura lui Cristian Popescu Piedone, că tragedia din Colectiv nu îi permitea "din punct de vedere moral să mai candideze".

"Mă bucur pentru că era o palmă dată memoriei copiilor noştri. Nu are ce să caute în politică şi administraţie. Cred că primul pas era să îşi ceară scuze pentru ce s-a întâmplat să se retragă şi poate peste câteva mandate să mai încerce, dar acum nu", a declarat Eugen Iancu.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Duminică, Judecătoria Sectorului 4 a respins, contestaţia depusă de Asociaţia „Colectiv pentru Viitor" şi a stabilit că Piedone poate candida pentru un nou mandat de primar.

Asociaţia „Colectiv pentru Viitor" a anunţat, joi, pe pagina de Facebook că va contesta candidatura depusă de CCristian PopescuPiedone pentru alegerile locale din iunie. Membrii asociaţiei au notat pe pagina de Facebook, că vor merge la Judecătoria Sector 4, însoţiţi de avocaţi, pentru a înregistra actul de sesizare, vineri la ora 11.

"Cererea de contestaţie poate fi adaptată şi adăugită cu suferinţele şi prejudiciile suferite de fiecare dintre voi ca urmare a activităţii de primar celui ce nu ezită să ne reconfirme, prin candidatura sa, că apropiaţii noştrii au murit degeaba", au scris reprezentanţii „Colectiv pentru Viitor" pe pagina de Facebook.

Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, tot pe pagina de Facebook, că şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 4, după ce anunţase că se retrage din viaţa politică, în urma tragediei din Colectiv, el fiind urmărit penal.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Piedone a precizat că va candida ca independent. "Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe" a scris Cristian Popescu Piedone, care a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4 în contextul protestelor de la sfârşitul anului trecut, declanşate după tragedia din clubul Colectiv.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care s-a respins contestaţia depusă de Asociaţia „Colectiv pentru Viitor" privind candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, susţinând că singura în măsură să sancţioneze candidatul este comunitatea.

"Instanţa subliniază că legea (...) nu prevede drept condiţie de admisibilitate a candidaturii buna reputaţie a candidatului şi nici nu ar putea stipula o asemenea condiţie, întrucât într-un stat democratic fiecare cetăţean cu drept de vot poate, conform aprecierii sale subiective, să voteze un anumit candidat sau să se abţină de la a-l vota", au explicat magistraţii.

De asemenea, judecătorii susţin că "a lăsa o asemenea apreciere de ordin subiectiv – buna reputaţie a candidatului – la latitudinea unui număr restrâns de persoane (membrii biroului electoral, judecători etc.), cu consecinţa împiedicării unei persoane, care îndeplineşte formal condiţiile legale, să candideze, ar contraveni acestui principiu democratic că fiecare persoană este liberă să voteze un reprezentant al comunităţii sale, în funcţie de aprecierea subiectivă a fiecărui votant şi de convingerile sale politice, indiferent de indignarea provocată de această candidatură unui grup de persoane şi indiferent de numărul acestora".

Etichete: candidatura piedone, Cristian Popescu Piedone, primăria sector 4

0/1 COMENTARII
excelent
19 Apr 21:50
+0
VOTURI
-0
Piedone este un comunist ordinar. Acum un an sau doi Cristian Popescu „Piedone”, a postat pe Facebook un video in care canta ode partidului comunist, alaturi de un grup de copii imbracati in costume de pionieri comunisti. Cum ar putea sa devina vreodata sectorul 4 un sector atractiv cu un astfel de primar care nu are nici un fel de viziune despre cum ar trebui sa arate un oras? A umplut tot sectorul 4 numai de kitchuri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE