Decizie DEFINITIVĂ: Piedone NU poate candida la Primăria Sectorului 4. Reacţia fostului edilCristian Popescu Piedone NU poate candida la Primăria Sectorului 4, a decis Tribunalul Bucureşti joi seară. Decizia este DEFINITIVĂ. Fostul edil a comentat sentința ulterior, declarând că va rămâne "doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4".

Cristian Popescu Piedone NU poate candida la Primaria Sectorului 4. Decizie DEFINITIVA
Cristian Popescu Piedone NU poate candida la Primăria Sectorului 4. Decizie DEFINITIVĂ
Foto: realitatea.net

UPDATE 23.02: Fostul edil a reacționat pe Facebook, după anunțarea sentinței:

''De astăzi, voi rămâne doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4 şi primarul familiei mele, întrucât justiţia a decis că nu pot candida, din cauza unui viciu de procedură al partidului pe care l-am ales în grabă să îl reprezint. Respect această decizie, însă nu renunţ. Vă sunt dator Dvs, celor care m-aţi susţinut, să merg mai departe, să vă pot privi în ochi şi după 5 iunie, pentru că v-aţi pus încrederea în mine. Îmi sunt dator mie, pentru munca mea din ultimii opt ani, pentru sutele de nopţi şi de zile petrecute pe străzile sectorului, să nu stau deoparte. Sunt născut şi crescut în Sectorul 4, voi trăi aici toată viaţa, copiii mei trăiesc aici, şi pentru ei, precum şi pentru copiii şi nepoţii Dvs, atât cât îmi mai stă în putere, trebuie să lupt. Singurul mod în care mai pot face ceva pentru sectorul nostru şi oamenii din el este să ne asigurăm, împreună, că vom alege un primar care să se pună în slujba lor, aşa cum mi-am dat silinţa să fac şi eu'', a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook joi seară, după decizia instanţei.

Tribunalul Bucureşti a menţinut astfel decizia dată miercuri de Judecătoria Sector 4.

Magistraţii de la Judecătorie au dat verdictul de respingere pe motiv că Piedone nu a îndeplinit condițiile legale ale candidaturii, după cum se arată în motivarea instanţei, publicată joi.

"Întrucât intimatul a candidat la funcţia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucureşti, municipiu care nu face parte din niciun judeţ, neexistând o organizaţie judeţeană a partidului, instanţa reţine că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, cum de altfel este reglementat şi în Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al partidului Puterii Umaniste şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti", se precizează în document.

"Prin urmare, instanța reține că prin încălcarea normei imperative prevăzute de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 propunerea de candidatură este nelegală, nefiind formulată de structura partidului expres prevăzută de lege. În măsura în care intimatul a candidat la funcția de primar din partea unui partid politic, propunerea de candidatură care însoțea dosarul electoral trebuia să provină de la conducerea filialei anterior arătate, propunere depusă în termenul prevăzut de lege pentru depunerea candidaturilor, nefiind suficientă propunerea provenită de la o filială locală a partidului, în speță filiala de sector", mai susţine instanţa. 

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Cristian Popescu Piedone, primăria sector 4

0/1 COMENTARII
alex
28 Apr 20:58
+0
VOTURI
-0
foarte bine! Sper sa nu-i mai vad fata porcului asta nicaieri. Un jeg fara caracter asta este Piedone

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE