UPDATE: Cristian Popescu-Piedone, reţinut de DNA, în dosarul tragediei din clubul ColectivUPDATE: Cristian Popescu-Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA în dosarul tragediei din clubul Colectiv. Fostul edil al Sectorului 4 este urmărit penal de DNA, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Cristian Popescu-Piedone, urmarit penal de DNA, in dosarul tragediei din clubul Colectiv
Cristian Popescu-Piedone, urmărit penal de DNA, în dosarul tragediei din clubul Colectiv
Foto: B365.ro

UPDATE: Piedone a fost scos incatusat din sediul DNA, in jurul orei 23.20, dupa ce a fost audiat vineri timp de mai multe ore.

La intrebarile jurnalistilor, fostul edil a raspuns: "Am incredere in justitie", potrivit HotNews.ro.

Cristian Popescu-Piedone, primarul demisionar al Sectorului 4, a fost reţinut de DNA, pentru 24 de ore, în dosarul tragediei din clubul Colectiv. El a fost audiat timp de câteva ore la DNA şi va fi prezentat magistraţilor sâmbătă, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupţiei, care fac cercetări în urma tragediei de la Clubul „Colectiv", au dispus, vineri, efectuarea urmăririi penale faţă de:

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual

"În ordonanţa întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de funcţionar public - primar al sectorului 4 Bucureşti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării.

Suspectului Popescu Cristian Victor Piedone i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul DNA.

Etichete: abuz în serviciu, Cristian Popescu-Piedone, DNA, Piedone, urmărit penal

0/3 COMENTARII
Cris
07 Nov 19:48
+0
VOTURI
-0
Nu e numai vina lui Piedone, intregul sistem este putred. Desi ISU are o legistlatie beton, nimeni nu a catadicsit sa faca un control in astfel de beciuri ale mortii. Autorizatiile se dau pe spaga, pe declaratii de 3 fraze date pe foi A4 si nimeni nu se duce sa vada ce se intampla acolo.

Cei de la Pompieri stiu despre ce e vorba - respectic ca, daca nu e focul care ne omoara sigur e fumul care se degaja sau cakaturile de haine ieftine de pe noi, care ni se lipesc de piele in cazul unui incendiu.... Toti stiu dar tac ca niste courve si pleaca de la serviciu la ora 16...
Radu
07 Nov 05:10
+0
VOTURI
-0
@ Cris o sa vina cu siguranta randul si lui Negoita si lui Ontanu. Sunt curios daca o sa-i gaseasca si alte nereguli lui Piedone, oricum mi se pare inadmisibil ca toti agramatii sa ajunga primari in Bucuresti
Cris
06 Nov 22:48
+0
VOTURI
-0
Escrocul de Robert Negoita de la sectorul 3 e inca liber... De ce? Nimeni din tara asta condusa de escroci jegosi, nu poate spune.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE