Cristian Rizea, audiat la DNACristian Rizea este audiat, luni, la DNA, în dosarul în care procurorii îl acuză de trafic de influenţă.

Cristian Rizea, audiat la DNA
Cristian Rizea, audiat la DNA
Foto: evz.ro

Deputatul Cristian Rizea este audiat, luni dimineaţa, la DNA în dosarul în care procurorii au cerut Parlamentului să încuviinţeze arestul preventiv în cazul acestuia, însă pe 9 martie plenul Camerei Deputaţilor a decis că nu poate fi arestat, dar a încuviinţat reţinerea acestuia, aminteşte mediafax.ro.

Totodată, procurorii DNA l-au chemat pe 10 martie la sediul DNA, pe parlamentarul Cristian Rizea pentru a îi aduce la cunoştinţă faptul că în şapte zile trebuie să achite cauţiunea în valoare de un milion şi jumătate de lei. Potrivit legii, acesta poate contesta măsura la instanţa supremă.

Parlamentarul este acuzat de trafic de influenţă, iar potrivit procurorilor Rizea ar fi primit suma totală de 300.000 de euro pentru ca, în schimb, „să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna".

Mai exact, spun procurorii, „Colţea Lucian urmărea să intervină pe lângă primarul comunei Chiajna pentru a stabili o înţelegere cu acesta" , apeland în acest sens la Cristian Rizea, cel care „i-a spus că problema este ca şi rezolvată, că îl sună pe primarul comunei Chiajna şi că a doua zi dimineaţă vor merge împreună la acesta să primească asigurări în acest sens. Rizea Cristian l-a întrebat dacă mai are vreo problemă pe care să i-o poată rezolva. Inculpatul Colţea Lucian a spus că da şi i-a prezentat situaţia unui alt teren situat în mun. Bucureşti. I-a transmis lui Rizea Cristian că vrea să ajungă la directorul RA-APPS care avea în administrare imobilul respectiv. La acel moment Rizea Cristian i-a spus că îl cunoaşte foarte bine pe directorul RA-APPS şi că va fi rezolvată şi această problemă".

Etichete: Cristian Rizea, rizea dna

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE