CRISTIAN TUDOR POPESCU despre alegeri - CTP: Reproșurile mele la adresa poporului se infirmăCristian Tudor Popescu a comentat, pe Gândul.info, protestele de stradă ce aveau loc duminică seară pe Kiseleff, după rezultatele turului doi al alegerilor prezidențiale 2014. "Deja s-a spart blocul totalitar", a scris CTP.

CTP
CTP

CRISTIAN TUDOR POPESCU DESPRE REZULTATUL ALEGERILOR "Ceva s-a întâmplat în seara asta. Deja s-a spart blocul totalitar. Victor Ponta preşedinte înseamnă partid unic. Faptul că avem aceste cifre, ele înseamnă clătinarea partidului unic. Faţa domnului Dragnea, o poemă de nuanţe, spune multe", a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit gandul.info.

"Iată, că ce am reproșat poporului ăsta, din care o să fac parte până o să mor, dar cu care mă aflu într-o permanentă ceartă, Reproșurile sunt infirmate - spuneam că vreau să văd ideologie, la cei care ies în stradă! Nu luptă pentru burtă și buzunar. Iată, ideologie au vrut, ideologie au. Încep să semene tinerii ăștia cu FRanța 68. Ciumă roșie înseamnă ideologie, nu că ne-au tăiat pensiile sau murim de foame, într-o țară cu nu știu câți obezi! E o reacție ideologică, de respingere a candidatului Ponta!" -  a spus CRISTIAN TUDOR POPESCU.  

De la Like la vot, de la diaspora s-a făcut țară și aroganța s-a făcut dispreț, la alegerile astea. Dacă Ponta va fi înfrânt, va fi din considerente morale. Micky Mouse - sancționa impostura enormă a personajului care se arăta cum e el în realitate. Acest dispreț, acest cinism al lui Ponta a fost sancționat. A fost un vot moral. În 1996 m mai văzut pe Ion Iliescu, înfrânt tot de un vot moral. 

Comentatorul politic apreciază că PSD-ul, prin "propaganda neagră" pe care a făcut-o prin intermediul televiziunilor, a făcut o greşeală "macro" pentru că i-a desconsiderat pe cei cărora li s-a adresat.

"I-au considerat nişte semicretini, incapabili să deosebească cele mai evidente mijloace de manipulare. Numai că aceşti oameni tineri au crescut altfel, sunt mult mai greu de prostit, au mijloace de a verifica imediat informaţia", a comentat Cristian Tudor Popescu.

CTP: Sper ca domnului Iohannis să nu i se umfle capul că el este autorul acestei victorii

"Nu am uitat atitudinea domnului preşedinte Iohannis în faţa domnului Pândaru atunci când i-a pus acele întrebări. O aroganţă care fiza sfidarea. Sper că domnului Iohannis să nu i se umfle capul în ideea că el este autorul acestei viitori. Că a fost înalt, cu ochi albaştri şi cu succes la fetele în liceu", a comentat editorialistul Gândul.

Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea la mai bine de două ore de la anunţarea rezultatelor exit-pollurilor, declarând că l-a sunat pe Kalus Iohannis pentru a-l felicita pentru victoria obţinută.

Etichete: 2014, alegeri, Cristian Tudor Popescu, Klaus Iohannis, TURUL DOI, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE