Criză de vaccin hexavalent. Asistentă: Nici de copii nu suntem în stare să avem grijă în ţara asta"Din 80 de bebeluşi pe care trebuia să îi imunizăm cu vaccinul hexa­valent, doar zece au fost vac­cinaţi la timp doar pentru că părinţii aces­tora au cumpărat singuri ultimele doze din farmacii (300 de lei do­za - n.red.). Aşteptăm ca vaccinul să ajungă în cabinetul nostru. S-a dat peste cap toată schema de imunizare“, spune o asistentă medicală de pediatrie dintr-un cabinet de medicină de familie din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Criza de vaccin hexavalent
Criză de vaccin hexavalent

Sunăm tot timpul la Direcţia Sanitară să aflăm când se dis­tribuie vaccinul, acum ne-a zis că pe 17 octom­brie intră o parte din doze. Sunt iar pro­ble­me cu aprovizionarea, nu este nomal, nici de copii nu suntem în stare să avem grijă în ţara asta."

Situaţia nu este una izolată, vaccinul hexavalent lipseşte în cabinete din toată ţara, încă din mai fiind subliniată de altfel lipsa acestui vaccin din stocul Direcţiei pentru Sănătate Publică Alba, Argeş, Cluj, Timiş, Suceava, Olt sau Dolj.

Vaccinul hexavalent oferă protecţie împo­triva a şase boli periculoase, respectiv difterie, tetanos, tuse convulsivă (pertussis), infecţii cu Haemophilus influenzae tip B, hepatita B şi poliomielită, şi se face în trei doze (două, patru şi 11 luni) la bebeluşi. Ministerul Să­nă­tăţii a reziliat la final de august contractul cu dis­tribuitorul Polisano pentru vaccinul hexa­valent şi anunţa demararea în regim de ur­genţă a procedurilor pentru achiziţia vac­ci­nului. Ministerul a atribuit contractul de 42 mil. lei către compania Unifarm, aflată în subor­dinea ministerului, pentru achiziţia a 225.000 de doze de vaccin hexavalent (cele destinate pieţei UE de această dată), furnizorul fiind producătorul Sanofi Pasteur, potrivit oficialilor ministerului.

Etichete: criză vaccin hexavalent, Ministerul Sănătăţii, VACCIN HEXAVALENT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE