CRIZA REFUGIAȚILOR - Parlamentul maghiar a aprobat intervenția Armatei la granițeGuvernul de la Budapesta a primit autorizația, din partea Parlamentului, de a detașa Armata la granițe.

CRIZA REFUGIAȚILOR - Parlamentul maghiar a aprobat interventia Armatei la granite
CRIZA REFUGIAȚILOR - Parlamentul maghiar a aprobat intervenția Armatei la granițe
Foto: realitatea.net

Soldații pot folosi, în caz de nevoie, arme neletale, precum gloanțe cu cauciuc și gaze lacrimogene.

Parlamentul maghiar a modificat legile pentru ca poliția să poată să aibă dreptul să închidă unele spații publice și drumuri, să intre în locuințe doar pe baza unor aprobări scrise în cazul în care este nevoie de măsuri de prevenire a unor epidemii, potrivit stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: MAE reacționează, după atacul ministrului maghiar de Externe la adresa lui Bogdan Aurescu

Armata va acționa, dacă situația se va impune, împreună cu poliția.

Ungaria a luat, în ultima perioadă, măsuri dure pentru a opri intrarea imigranților pe teritoriul său.

Ministrul Apărării de la Budapesta a anunțat, sâmbătă, că statul maghiar va apela la militarii aflați în rezervă, care vor contribui la eforturile statului de a opri intrarea refugiaților pe teritoriul statului. 

De altfel, Viktor Orban, a anunțat, că, începând din 15 septembrie, imigranţii care vor intra ilegal pe teritoriul Ungariei vor fi arestaţi şi riscă până la 5 ani de închisoare.

Ungaria a anunțat deja că a arestat, în urmă cu câteva zile, 29 de migranți în timpul ciocnirilor de la frontiera sa din sud cu Serbia. Unul dintre cei arestaţi de autorităţile ungare a fost descris drept "terorist identificat". Poliţia maghiară a folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe refugiaţi, după ce imigranţii au pătruns prin gard.

Etichete: armată, criza refugiatilor, refugiati ungaria, ungaria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h