CROSUL Bucharest 10k&Family Run. Peste 5.000 de concurenţi, între care şi actuali miniştriPeste 5.000 de concurenți au participat, duminică, la Bucharest 10k&Family Run, cursele fiind de 10 km, crosul familiilor (2,9 km), o ștafetă de 2,5 km, o cursă dedicată adolescenților (2,9 km), precum și un cros pentru părinți și copii (800 m pentru categoria 5-8 ani, 1,4 km pentru 9-12 ani). Premiile acordate au fost în valoare de peste 15.000 euro. 

Atleții kenyeni au dominat cursa de 10.000 metri, cea mai importantă probă din cadrul crosului Bucharest 10k&Family Run, eveniment care s-a desfășurat duminică, în Capitală, având plecarea din Piața Constituției, organizat de Bucharest Running Club.

Astfel, pe primul loc s-a clasat Geofrey Kipkiruy Konir, cronometrat în 28 de minute și 28 secunde, nou record al traseului. Pe locurile următoare s-au situat compatrioții săi Victor Kimutay Chumo, 28 min 33 sec, respectiv Gilbert Kimwetich, 28 min 51 sec. Pe locul 4 a sosit tot un kenyan, Edwin Tarus, iar pe locul 5 a sosit românul Alexandru Soare, cronometrat cu 29 min 09 sec, relatează Agerpres.

La feminin, în aceeași probă, kenyana Agnes Chebet a înregistrat un nou record de traseu, cu 33 min 07 sec, sosind prima, fiind urmată de românca Monica Mădălina Florea, cu 33 min 11 sec, locul 3 revenindu-i alte sportive kenyene, Gladys Kataron Kiplagat. Locurile 4 și 5 au revenit tot unor românce: Roxana Bârcă, 33 min 50 sec, și Andreea Piscu, 34 min 38 sec.

La proba de ștafetă 2x5.000 m, echipe formate din doi componenți, locul 1 a revenit Gold Nutrition România, cu 29 min 36 sec, locul 2 a fost ocupat de CSA Steaua (30 min 22 sec), iar locul 3 de echipa Forest Race (30 min 25 sec). Premiile au fost înmânate, la această probă, de ministrul Elisabeta Lipă și de Valeria Răcilă van Groningen.

La Bucharest 10k&Family Run au participat peste 5.000 de concurenți, pe lângă sportivi din România fiind prezenți competitori din Kenya, Etiopia, Maroc, Anglia, Spania, Belgia, Franța, cursele fiind de 10 km, crosul familiilor (2,9 km), o ștafetă de 2x5 km, o cursă dedicată adolescenților (2,9 km), precum și un cros pentru părinți și copii (800 m pentru categoria 5-8 ani, 1,4 km pentru 9-12 ani). Premiile acordate au fost în valoare de peste 15.000 euro.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, spune că mișcarea este extrem de importantă la orice vârstă, lucru care ar trebui conștientizat de toată lumea, și consideră că evenimente de genul crosului Bucharest 10k&Family Run ar trebui să fie cât mai dese.

''Este un eveniment extraordinar de frumos, care a adunat foarte multă lume la startul competiției. Un lucru inedit este acela că au fost mai multe probe, de la cursa bebelușilor, la cea a familiilor cu copii, până la 10.000 metri, lucru care a plăcut multora, deoarece s-a putut alege din mai multe variante. Ne-a plăcut ceea ce am văzut, vedem lumea că se mișcă și cred, din punctul meu de vedere, că ar trebui să avem mult mai multe competiții de genul acesta, care să scoată oamenii din casă și să-i invite la mișcare.

Probele, care au plecat de la o distanță scurtă și până la 10 km — numai când pronunți 10 km te sperie gândul că trebuie să alergi atâta—, dar când ai posibilitatea ca în această distanță să și mergi, să-ți iei și copilul, toată familia, ai altă stare de spirit de a te alinia la startul întrecerii și cu siguranță, din cei 10 km, îi alergi aproape pe toți. Mă bucur că organizatorii au oferit această posibilitate, mai multe variante de a alege, piața a fost plină de oameni cărora le place mișcarea'', a declarat, duminică, pentru Agerpres Lipă, care a dat startul la ''Cursa Familiilor'' din cadrul competiției organizate de Bucharest Running Club.

Ea a precizat că a fost pentru prima dată când a reușit să mobilizeze atât colegi din MTS, cât și miniștri din Cabinetul Cioloș, ministrul Educației, Adrian Curaj, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, ministrul pentru Dialog Civic, Victoria-Violeta Alexandru, ministrul Justiției, Raluca Prună, dar și cel al relației cu Parlamentul, Ciprian Bucur, luând startul în diferite probe.

Etichete: Bucharest 10k&Family Run, cros Bucureşti

0/1 COMENTARII
George
04 Apr 00:53
+0
VOTURI
-0
normal ar fi ca astfel de "competitii" sa se desfasoare in parc sau la padure, dar organizatorii nu ar mai avea un castig atat de mare...daca nu ar fi atat de "vizibili"...Nu stiu de un alt oras care sa accepte asemenea golanii in centru localitatii numai pentru ca niste baieti "dastepti" sa isi umple buzunarele...rusine tuturor celor care aproba asemenea manifestari!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE