Ședința CSAT a început. Premierul Victor Ponta, prezentUPDATE, ORA 15:41. Ședința CSAT a început. Președintele Iohannis a dat mâna cu premierul Ponta, la începutul ședinței. Deputații au respins marți cererea procurorului general de începere a urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, în cazul numirii lui Dan Șova ca ministru.  231 de deputați din 351 prezenți (în total 387) s-au opus cererii DNA, iar 120 au fost în favoarea.  De la vot au lipsit opt deputați liberali.  

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întrunește marți, de la ora 15,00, la Palatul Cotroceni. La ședința CSAT se vor discuta Strategia Națională de Apărare a Țării, impactul și măsuri ferme de stopare a defrișărilor ilegale și stadiul programului de înzestrare a Forțelor Aeriene cu avion multirol, potrivit Administrației Prezidențiale.

Sedinta CSAT, joi. Victor Ponta va lipsi de la sedinta CSAT
Şedinţă CSAT, joi. Victor Ponta va lipsi de la şedinţa CSAT
Foto: www.romaniatv.net

Conform sursei citate, pe ordinea de zi a ședinței CSAT mai sunt incluse tematici referitoare la: activitatea desfășurată de instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în anul 2014 și principalele obiective pentru anul 2015, forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2016, proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare și modernizare a Armatei României în anul 2015, programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2027 și în perspectivă, implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014, pregătirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate și apărare comună, evoluțiile din Ucraina — impactul asupra regiunii extinse a Mării Negre, inclusiv conflicte prelungite, scrie agerpres.ro.

De asemenea, vor fi discutate subiecte privind Republica Moldova în noua ecuație regională — opțiuni privind integrarea europeană versus orientare euroasiatică, demersuri pentru realizarea interconectării rețelelor electrice și de gaze naturale din România și Republica Moldova, managementul deșeurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă.

Administrația Prezidențială precizează că pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.

Șeful statului s-a consultat luni cu liderii partidelor și formațiunilor parlamentare cu privire la Strategia Națională de Apărare a Țării.

Etichete: CSAT, şedinţa CSAT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h