CSM a respins abrogarea articolului referitor la deținuții-scriitoriPlenul CSM a respins abrogarea articolului referitor la detinutii care scriu carti obtinand reducerea pedepsei. Avizul Consiliului este insa doar consultativ.

CSM a respins abrogarea articolului referitor la detinutii-scriitori
CSM a respins abrogarea articolului referitor la deținuții-scriitori
Foto: romanita-actualitati.com

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii si-a insusit punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios referitoare la inasprirea conditiilor de eliberare a detinutilor care redacteaza lucrari stiintifice, transmite Hotnews.ro.

Plenul CSM a decis, cu noua voturi pentru si opt impotriva, sa-si insuseasca punctul de vedere, in sensul crearii unor criterii obiective, echitabile si transparente in ceea ce priveste stabilirea caracterului stiintific al lucrarilor elaborate si publicate, precum si al unor criterii mai riguroase pentru procesul de elaborare a lucrarilor.

"Noi am analizat in Comisia 1 tot ceea ce au insemnat discutiile din spatiul public, care par a fi negresit justificate, si s-a ajuns la concluzia ca in ce priveste conditiile pentru acordarea unor beneficii celor care scriu lucrari stiintifice trebuie sa fie determinate de calitatea acelui inscris, a acelei lucrari. S-a considerat ca definirea caracterului stiintific al lucrarii trebuie foarte bine stabilita (...)", declarase anterior judecatorul Bordea.

Abrogarea unei astfel de dispozitii poate crea mai mult rau si de aceea am considerat ca nu abrogarea este poate solutia cea mai buna, ci inasprirea sau stabilirea mai corecta a conditiilor in care un detinut poate beneficia (...) de un castig ", a explicat judecatorul.

Ministerul Justitiei va continua demersurile pentru abrogarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru detinutii care publica lucrari stiintifice, a anuntat ministrul Raluca Pruna joi, in plenul CSM, potrivit Mediafax.

Etichete: CSM, detinuti carti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE